Новина в Narod.bg: Георги Гергов даде 7 млн. лева на Ваня Григорова и Мая Манолова за вота

3 10 981

Мултимилионерът Георги Гергов финансира явяването на вота на 9 юни на „Солидарна България“, зад която стоят левите остриета Ваня Григорова и Мая Манолова, научи ексклузивно Narod.bg от свои хора в червената върхушка.

По непотвърдена информация изключеният от БСП бизнесмен е субсидирал предизборния щаб на двете дами със солидната сума от 7 милиона лева.

Целта е при евентуалното им влизане в бъдещия парламент Ваня Григорова и Мая Манолова да станат част от новата сглобка и да натрият носа на обсебилата БСП Корнелия Нинова, категорични са източниците на Narod.bg.

Само преди ден – на 1 май, навръх Деня на труда и международната работническа солидарност, Ваня Григорова и Мая Манолова отсякоха, че обединение вляво няма да има. Новината дойде от Кюстендил, където двете представиха старта на кампанията на „Солидарна България” за предстоящия вот на 9 юни.

Изказването беше по повод призива на председателя на БСП Корнелия Нинова, че всички напуснали партията са поканени да се върнат, включително Сергей Станишев.

Реклама

Водач на листата на „Солидарна България” за 10 МИР е Милена Георгиева, 37-годишна, завършила право в Германия.

Мая Манолова беше в родния си град за празника 1-ви май, но и за две години от учредяването на „Изправи се!БГ“. Дойде и Ваня Григорова за старта на предизборната кампания на „Солидарна България” за региона.

Попитани за изявлението на лидера на социалистите Корнелия Нинова с призив напусналите БСП да се върнат, Григорова отговори:

„Опасявам се, че такива проформа действия за обединение на лявото могат само да разочароват левите фигури, които наистина очакват БСП да се обърне към левите избиратели и след като някои ръководни кадри направят няколко крачки назад, тогава да могат да се съберат всички в ляво и да станем по-силни“.

Мая Манолова пък посочи:

„Припомням само, че преди последните парламентарни избори Нинова събра 26 леви партии и организации по същия „бутафорен и показен начин“, в резултат на което процентите на БСП паднаха под 9%. Така че докато, за съжаление, Нинова е председател на голямата партия вляво, Борисов на голямата партия вдясно – нито ще има обединение на дясното, нито на лявото не заради личностния проблем, който те създават, а заради вождиските настроения, в които всички останали са миманс, а решенията се вземат еднолично“.

3 Коментара
 1. Бай Ставри казва

  А, какво стана с ПАНАИРА, ВЗЕ ли го Той????

 2. Со керез казва

  Дъртият ЧАНДАЛА чандала спонсорира… Тъй амчи, кой ще знае, че сте мангусти?!
  Да, ама НЕ. Винаги, рано или късно, ще се роди някой който да разконспирира конспирациите ВИ мангалски.

 3. holova казва

  Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.