Новата партия на Николай Марков краде гласове от „Възраждане“

6 13 837

Новата патриотична партия „Величие“ гордо влиза в битката за парламента и ЕП. ЦИК заличи участието на Атака на Волен Сидеров заради подписи менте, но формацията на „полковник“ Николай Марков представи саморъчните парафи на цели 6260 симпатизанти и ще се бори за по-светло място в родната политическа джунгла.

„Величие се радва на опеката на ДАНС, която стриктно следи създаването на всяка нова партийка, пък била тя „Плод и зеленчук“, пише „Галерия“, като се позовава на информация от свои източници в службите. Целта е да бъдат откраднати гласове от „Възраждане“ на Костадин Костадинов.

Архитектите на проекта са наясно, че формацията на известния само в определени среди Николай Марков няма да додрапа до парламента. Ясно е още, че Костя няма да пострада кой знае колко електорално. Но и 3-4000 гласа да му дръпнат, все ще е нещо, защото „Възраждане“ в момента е удобна, но не бива да лети в облаците, категоричен е информаторът на медията.

Неслучайно дори първите букви на двете формации съвпадат.

„Величие“ е представлявана в ЦИК от Албена Георгиева Пекова. Дамата се изявява като журналист в регионален сайт във Варненската община Ветрино. Реално силният човек и лицето на партията е Николай Марков. Той е завършил Военното училище във Велико Търново и на 23-годишна възраст постъпва в НСО. 14 години работи в службата, която охранява президенти, премиери, министри и политици от най-висок ранг. Макар да е известен като „полковник“, се уволнява от системата като подполковник.

Реклама

Явно той самият няма нищо против, че погрешка е повишен в звание. Напуска НСО през 2007 г. след скандал с тогавашния президент Георги Първанов, когото обвинява, че е злоупотребявал с власт – събирал неудобна информация за политици. И до днес Марков се изявява като експерт по национална сигурност и антитероризъм в определени медии.

Известен с пиперлив и цветист език, не цепи басма никому. В пика на пандемията се изказа например, че „коронавирусът е интелигентно копеле и прави качествен подбор – добрите политически лидери и олигарси оживяват за нов живот, а всички останали губят единствения си такъв“.

В същото време Марков е реалистичен в прогнозите си за предстоящите избори.

„Има въпиюща нужда от нови политически сили в българския парламент, но не искам да спекулирам и мисля, че партия „Величие“ тепърва набира сили и няма да има представители в НС след изборите на 9 юни“, каза той пред Дарик.

Но и целта не е влизането в парламента, а да се дезориентират симпатизантите на „Възраждане“.

Марков претендира, че 900 хил. българи следят изявите му онлайн. Реалността е по-сурова. Често партии като неговата на избори взимат дори по-малко гласове от броя на подписите, с които се регистрират в ЦИК.

6 Коментара
 1. Ivanov казва

  На Марков му намазаха ските, като го закачиха, за провинциалният аферист Ивелин Михайлов, който фалира и отчаяно търси нови схеми за оцеляване.

 2. Ц Д Н А казва

  Лъжеполковникът Марков е подполковник от резерва – завършил е само ВНВУ ВАСИЛ ЛЕВСКИ във Велико Търново и би трябвало да расте до капитан. Как е станал старши офицер без завършена военна академия само той си знае!

 3. ВЕЖДЮ РАДИШЕВ казва

  ПО ВАЖНО Е ,ЧЕ /ПО БАЦЕ/ – ТЪПАТА КЪРДЖАЛИЙСКА ПУТКА ОТНОВО Е КАНДИДАТ ХАХАХА ,ДИВИЯ БОЛЯРОВСКИ ТЕЗЕК НЕ ПОСЛУША БАЦЕ ДА СЕ ХВЪРЛИ ОТ НАКОЙ БАИР – ТАЗИ Е ТЪПА,ТЪПА,ТЪПА

 4. Д-р Менгеле казва

  Господин ВеждЮ, амчи банкянският дъртофеляк е също поцинкована кофа – дрънка от манерката до кованите кокали.

 5. Д-р Менгеле казва

  „Пенсията ви зависи от този сертификат“
  Ся, човечецът на пикчъра е с удебелини стави на пръстите, ноктите са семитско-цигански…
  Народец.бг, дори човек среден пръст да покаже, ВСИЧКО ГОВОРИ ЗА БОЛЕЖКИТЕ И ГЕНОМА му. Ако разбира се познаваш анатомията и патологията. Така че – МНОГО ВНИМАТЕЛНО С РЕКЛАМИТЕ!

 6. Тоз шарлатан казва

  Този шарлатанин го изгониха от НСО защото отказа да се яви на годишния изпит по ФП задължителен за всички военни. На живо тоя мъкне дебела трътка като на КАМАЗ. Най-гадното е, че е прокси от НБУ, тоест маскирано шорошко мекере.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.