Асен Йорданов със скандални разкрития: Кирил Петков предложи да закрия “Биволъ“ и да му стана министър

4 18 067

Бившият премиер Кирил Петков лъсна в чисто нов скандал покрай „Коралгейт“. Харвардецът опитвал да корумпира журналист и да му предлага пост в правителството си.

„Кирил Петков прави опити да подкупва и корумпира с обещания за постове. Имах такъв случай. Ставаше въпрос за една публикация в „Биволъ“, която засягаше т.нар. завод за електромобили по времето, когато се промотираше като най-успешния проект на служебния министър на икономиката Кирил Петков“, разказа в предаването „Студио X“ журналистът от „Биволъ“ Асен Йорданов.

„През 2021 г. излязохме с разследване, в което доказахме порочната същност на т.нар. германски инвеститори, които трябваше да построят най-големия завод за електромобили. Че даже им беше гласувана държавна безвъзмездна помощ в размер на 34 млн. лв. Разследвахме и се оказа, че няма никакви германски инвеститори, че това е една офшорка, която е регистрирана в Холандия, пък зад нея стоят едни български и едни албански олигарси, които навремето са били разследвани от НАТО по съмнения за трафик на хероин“, припомни събитията журналистът.

Реклама

„Работата беше доста съмнителна с абсолютно неопровержими факти и обстоятелства и казахме тогава, че искаме от Кирил Петков и правителството меморандума. Това беше по времето на второто служебно правителство, когато той беше излязъл от властта, за да си направи партията“, обясни Йорданов.

„Обади ми се, за да ме пита защо ги правя тези работи, защо ми трябва да ги правя, зная ли как вредя на него и на партията му. Казах му, че не ме интересува тяхната партия, аз съм разследващ журналист и си върша работата. И му обясних, че искам публична информация“, разказва Асен Йорданов.

И сподели какво му е казал тогава Кирил Петков: „Това са глупости, защо се занимаваш с тях. Хайде, закривай го този сайт. Ела при мен, аз ще бъда премиер!“

Йорданов уточни, че тогава Петков му е обещавал министерски пост.

„Бях шокиран и му отказах. Тогава ми предложи да му стана съветник. Искаше да ме корумпира, да корумпира водещ журналист, за да не разследва. Да си осигури медиен комфорт срещу това да обещае да те вкара във властта. Той знаеше, че ще стане министър-председател“, завърши Асен Йорданов.

4 Коментара
 1. Адолфо Хитлеро казва

  Мангуста, какво да го правиш?

 2. Д-р Менгеле казва

  Вече ви казах – не ми показвайте татуирани цигански пранги с одежди от битака. Щот ще ви тегля майни докато хемероидите ви излязат през устата. Ай чупка!

 3. Пенка казва

  Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

 4. Д-р Менгеле казва

  Боли ме гъзо каква ви е захарта.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.