Външният министър изгорял заради псувня срещу митичната Галя „от посолството”

3 18 955

От „Козяк” се обадили на Стефан Димитров за инструктаж, той не издържал и треснал телефона

За пореден път митичната Галя от американското посолството се превърнала в катализатор на политическите процеси у нас, пише „Уикенд“. Този път влиятелната мистична дама от „Козяк” е влязла в ролята на архитект на служебния кабинет, защото на практика тя е тази, която е отстранила кандидата за външен министър Стефан Димитров.

Реклама

Официално дипломатът отпадна като вариант, защото два дни беше с изключен телефон и не отговаряше на прекия си началник – служебния премиер Димитър Главчев, както твърдеше самият той. И то точно в момента, когато Иран нападна Израел и външнополитическата обстановка беше изключително напечена. Освен това той беше обвинен, че е „осакатил и видоизменил позиция на България по отношение на войната с Украйна”.

Истинската хронология на събитията обаче е малко по-различна, твърдят запознати. Точно когато Стефан Димитров отишъл до Черна гора – където беше посланик,  за да си събере багажа – получил неочаквано телефонно обаждане. Според информацията му звъннала именно Галина Събева – прословутата Галя от Американското посолство, за да даде наставления каква трябва да е позицията на България по ключовите теми Украйна и Иран-Израел.

Старият дипломат Стефан Димитров обаче изобщо не погледнал с добро око на това позвъняване. Дали не разбрал откъде точно му се обаждат, дали не е искал да се съобрази – не е съвсем ясно, но в отговор той теглил на събеседничката си една попръжня и на български, и на английски.
Случката се разказва вече като виц, разкриха родни дипломати. Тази негова реакция предопределила и по-нататъшния развой на събитията. Заради недружелюбното му отношения към най-важното посолство у нас на разговор бил поканен и самия Бойко Борисов. Точно по тази причина лидерът на ГЕРБ беше толкова ядосан на кандидата за външен министър и се закани, че ако Главчев не го смени, то  служебният министър-председател в бъдеще ще съжалява.

3 Коментара
 1. Перачката от Банкя казва

  Монтенегро-Черна гора меката на контробандата с ЦИГАРИ и БЕЛО
  Бойко мафиота и авера му Саздов имат обща фирма Монтенегро-1 въртят перaт някви пари с накви шиптъри от Улчини Черна гора

 2. КОЛАРОВА - ВНУЧКАТА казва

  да го набий в гъзъ на майката на галиту и после да и го даде да го оближе

 3. Пенка казва

  Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.