Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС

2 8 713

Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на естрадната прима в Брюксел

Естрадната прима Лили Иванова стои в основата на шокиращото за електората сближаване между ДПС и евродепутатката Елена Йончева. Както е известно, областната структура на партията издигна кандидатурата на вечната социалистка за Брюксел и остави със зяпнали уста както обикновените гласоподаватели, така и Корнелия Нинова. Йончева призна, че е получила покана лично от новия председател на партията Делян Пеевски, който потвърди и добави, че са се срещнали в началото на седмицата в парламента. Истината обаче е, че в основата на трансфера стои… Лили Иванова, пише „Уикенд“.

Суперзвездата гостува в Брюксел на 6 март, където изнесе концерт във „Флаже” – център за култура до живописните езера на Иксел. Лили Иванова през цялото време беше обгрижвана в Белгия от евродепутата и лидер на европейските либерали Илхан Кючюк. Острието на ДПС в Европа Кючук беше инициатор и организатор на музикалното събитие и организира прием в чест на Лиленце Пиленце. Именно там Илхан провел дълъг и напоителен разговор с Елена Йончева и се родила идеята за нейно участие в листата на неговата партия.

Реклама

Журналистката му обяснила надълго и нашироко за сблъсъка си с Корнелия Нинова, който ще я остави извън списъка на БСП за новите избори за евродепутати, разказват запознати. От доста време Йончева е един от основните критици на лидера на формацията. Тя обвиняваше Нинова, че е твърде пасивна политически срещу ГЕРБ, както и че БСП не се възползва от гражданските протести срещу управляващите.

Според злите езици обаче разривът бил по-личен и Елена се смразила с партийната си шефка, защото не я предпазила от делото, което НАП ѝ заведе за пране на пари през 2018 г. Йончева окончателно загуби процеса тази седмица и ще олекне с 58 000 лева.

Бившата половинка на Сергей Станишев успяла да убеди Илхан Кючюк, че ще бъде полезна на ДПС в европарламента като разпознаваема фигура в Брюксел и поела ангажимент да смекчи сериозно проруските си позиции и ще спазва либералната линия на Движението.

Така под звуците на „Панаири” и „Щурче” се родила идеята Йончева да смени партийната принадлежност, която вече е факт. Елена ще бъде поставена под №5 в партийните листи на ДПС за Брюксел, а водач ще е Делян Пеевски. Почти сигурно обаче е, че той няма да замине за Брюксел и ще отстъпи мястото на следващия в листата.

2 Коментара
  1. ВЪПРОС казва

    Не РАЗБРАХМЕ в КОЕ „дпс“ е „другарката“ Йончева, в „дпс- МАГНИТСКИ“ или в „дпс-Чакъров“????

  2. Янка казва

    Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.