ПП-ДБ продължава да се люспи, кой ли ще остане в коалицията до изборите?

2 5 947

Коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ продължава да се люспи. След като „Зелено движение“ напусна и обяви, е ще се явява самостоятелно на изборите на 6 юни, тази седмица стана ясно, че и партия „Средна европейска класа“ е взела решение занапред да не е част от коалицията.

Лидерът на партията Константин Бачийски припомни позицията срещу ГЕРБ и ДПС. „Допускането им във властта за нас е грешка. Ние не гласувахме за редица спорни решения на правителството на Денков. На изпълнителния си съвет нееднокрано сме заявявали, че нашата анти ГЕРБ и ДПС позиция остава непроменена. За това няма да е честно към избирателите ни да останем част от коалицията с ПП-ДБ. Нашата партия искаше в новото коалиционно споразумение да бъде изрично записано, че няма да се прави колаборация с ГЕРБ и ДПС. Това се оказа неприемлив вариант за другите ни досегашни коалиционни партньори и ние го разбираме, но оставаме на позицията си срещу ГЕРБ и ДПС и затова отхвърлихме поканата да продължим да бъдем в съюз с ПП-ДБ“, каза партийният лидер пред „Галерия“. 

Реклама

Той добави, че на нов изпълнителен съвет на „Средна европейска класа“ ще се решава по какъв начин ще се явява формацията на предстоящите избори за български и европейски парламент.

В медийните си изяви Константин Бачийски винаги е подчертавал, че от сглобката на ПП-ДБ с ГЕРБ и по този начин и с ДПС печелят само последните две формации.

По време на гласуването състава на правителството на т.нар. „сглобка“ той беше против. В специално прессъобщение на политическа партия „Средна европейска класа“ до медиите пише: „Нашето решение за подкрепата при създаването на „Продължаваме промяната“ през 2021 г., както и участието в коалицията ПП-ДБ беше обосновано на убеждението ни, че е важно да работим за постигане на реформи и промени, които са от съществено значение за бъдещето на България и които да бъдат в противовес на досегашния порочен модел на ГЕРБ и ДПС“.  

2 Коментара
  1. киро жабата казва

    точно този муфлон,точно този капут сплескан ,дето чефт приказки на кръст не може да каже ,това недоразумение на природата …абе да го духа сополив

  2. Пенка казва

    Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.