Сделка или не в Narod.bg: ПП и ДБ заедно на вота, каква е цената?

2 7 447

Обоснованият страх, че „се наиграха” и оттук насетне ги чака само политическото небитие, накара брокерите ПП и ДБ отново да се прегърнат за изборите 2 в 1 на 9 юни, издаде доволен от падението на меркантилната коалиция източник на Narod.bg от средите на жълтопаветните умни и красиви.

На този фон вече е ясно, че лъжците, ограбили надеждите за истинска промяна на стотици хиляди българи, са изоставени от двама политически субекта, които доскоро бяха в тяхната кохорта.

Вече не е тайна, че втора отломка изпадна от ПП-ДБ само осем дни след като „Зелено движение” обяви, че напусна мерзката коалиция. Това е партия “Средна европейска класа” на Константин Бачийски, която бе с „Промяната” от създаването ѝ. Бачийски дори даде регистрацията на СЕК на ПП за изборите през ноември 2021 г. въпреки твърдото несъгласие на предишния ѝ лидер и основател Георги Манев, който бе отстъпил поста дни по-рано. За което Бачийски вече горко съжалява…

Реклама

“Нашите ценности не могат да бъдат променяни и съвместната работа с този състав на ГЕРБ и ДПС за нас е невъзможна. Затова не можем да останем част от съюз, който допуска да се работи с корумпирани представители на политическите партии от ГЕРБ и ДПС, които служат единствено на бизнес кръговете, вместо да служат на народа и обществото”, огласиха от СЕК. С подобен мотив си тръгнаха и зелените, които бяха една от трите формации в коалицията „Демократична България”.

В момента те имат трима депутати в парламента, след като преди месец Илина Мутафчиева обяви, че напуска партията. СЕК пък има само един представител в НС – лидера си Бачийски. Отделянето им от “Промяната” е по-скоро изненадващо, тъй като сами нямат шанс да минат 4-процентната бариера за парламента. Освен това досега Бачийски поддържаше близки отношения с Кирил Петков, който лично настоявал той да е кандидат-кметът на ПП-ДБ за Бургас миналата есен въпреки несъгласието на Националния съвет на “Промяната”.

Няколко часа след като стана ясно за раздялата със СЕК, от ПП-ДБ се похвалиха с новото коалиционно споразумение за общо явяване на изборите 2 в 1. То е подписано от лидерите Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов. Целта е ясна – монетизиране на каквото може, а после всеки на своя остров, както стана ясно от осветления от Радостин Василев запис на пепейска среднощна сбирка.

2 Коментара
  1. гост казва

    че те самостоятелно са заникъде

  2. Пенка казва

    Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.