Narod.bg до КПК: Разследвайте имотна схема на депутата Ивайло Мирчев в кв. „Лозенец” (I част + СНИМКИ)

5 22 357

Борбата с корупцията и върховенството на закона, което уж беше приоритет на брокерската коалиция ПП-ДБ, се оказа поредното замазване на очи в търсене на власт и постове. Вече не са тайна зависимостите на случайниците в управлението с грандиозни корупционни скандали като „Чаталджагейт” или пуделчето с пачките от митницата. Новините за нечуваната корупция и покровителство на контрабандни канали, обаче, не са единствените „постижения“ на борците за правова държава.

Двойните стандарти на ПП-ДБ се откриват и при едно от „остриетата” на жълтопаветната аристокрация – добричлията Ивайло Мирчев, набързо превърнал се в имотен софиянец.

Първо Narod.bg разкри информацията за връзките на депутата с Мартин Божанов – Нотариуса и суперлуксозния апартамент в кооперация на 3-ия етаж в топ центъра на столицата – кв. „Лозенец”, ул. „Бигла” №51, който е опасан с камери като „Биг Брадър“.

Криминалисти твърдят, че народният представител се сдобил с имота с рамо от Нотариуса. Осветляването на тази имотна схема трябва да е сред приоритетите на Комисията за противодействие на корупцията (КПК), ако иска да покаже на обществото, че не е политически зависима.

Връзката с Мартин Божанов – Нотариуса

По първоначални данни, с които Narod.bg разполага, сделката за апетитния имот е особено сложна и Мартин Божанов – Нотариуса лично помагал на депутата. Знае се, че права над жилището, което, забележете, е на цял етаж,освен собственика Р.Р., има и трето лице – Р.Т., предишен собственик, който живеел в имота с право на ползване.

Сделката за апетитния апартамент не могла да се осъществи без съгласието на въпросното лице, което обаче не желаело да напусне апартамента. Твърди се, че именно Нотариуса „убедил“ несъгласния със сделката обитател, чието право на ползване било прекратено поради „отказ на ползвателя чрез нотариално заверена декларация“.

Благодарение на тази маневра корпулентният добричлия успял да сключи изгодната сделка на 11.04.2022.

Придобитият по скандален начин имот всъщност е цял етаж от жилищната сграда, разположена на адрес „Бигла“ №51 в престижния кв. „Лозенец”, категоричен е полицейският източник на Narod.bg.

Видимо от ексклузивните снимки, с които Narod.bg разполага, ремонтът е основен и включва както цялостно реконструиране на жилището, така и на фасадата. Подобен ремонт, обаче, задължително изисква разрешение от районния кмет.

Според сигурна информация, с която разполагаме, Ивайло Мирчев не е спазил законовата процедура и не е поискал разрешение за строеж. Т.е., ремонтът е незаконен.

Реклама

Въпросът е защо? На всички е ясно, че кметът на район „Лозенец” Константин Павлов – Комитата, който е сред учредителите на „Да, България” и личен приятел на Ивайло Мирчев, няма да направи никакви спънки за ремонта.

Криминалистите смятат, че причината тоталната промяна на имота да се извърши без документи се крие в произходът на средствата за ремонта, за което ще разкажем подробно в друга част от нашето разследване.

От Добрич до сърцето на София

В зората на започналите срещу управлението на ГЕРБ протести възпълният тогава ентусиаст от Добрич се изявява като тв оператор на шефа си Христо Иванов и рядко попада в кадър.

Към онзи момент финансовото състояние на Мирчев е точно като на скромно момче от провинцията – притежава 50% от фирмата „Мартине“ в съдружие с баща си Николай Минчев Мирчев, който е бил…. партиен секретар на БКП във варненското с. Крушари.

Дружеството на баща и син Мирчеви разполага със „завидните” 100 лева капитал, а офисът се намира на домашния адрес на комунистическата фамилия в Добрич – ул. „Стоил Войвода” 16, ет. 5.

Постепенно политическата пяна избутва нагоре напористия провинциалист и стават ясни реалните шансове за влизане във властта. Тогава фейсбук видеата на Христо Иванов започват да се снимат от професионален оператор, а Мирчев започва все по-често да взема микрофона от Христо Иванов и да гради име на поборник срещу корупцията.

Агресивното поведение на Мирчев в десетки публикувани в социалните мрежи клипове постепенно го прави известен след жълтопаветниците, коментира информаторът на Narod.bg.

От скандала с фалшиви ТЕЛК-кове, които повярвалия си добричлия представя, за да запише децата си в детска градина в София, става ясно, че окръгленият депутат вече се е настанил удобно в покрайнините на столицата – ул. „Княжевска”, и е съсед на Мартин Божанов в Горна Баня.

Макар маститият депутатин да твърди, че преди политиката бил успешен бизнесмен от IT сектора, справка в публичните данни на Търговски регистър сочат, че компаниите, в които е участвал, меко казано не са особено печеливши.

От декларациите, представени в качеството му на народен представител, разбираме, че Мирчев влиза в политиката със скромни лични средства, 37 кв. метра собственост в София и 5% от нива в Добрич.

Очаквайте част II, за научите повече за незаконния строеж на Ивайло Мирчев на пъпа на София

5 Коментара
 1. Чоки казва

  Да, има престъпление, и то е към архитектурата на сградата. Само дето това престъпление е извършено и от съседите, и от 2/3 от софиянци…

 2. помачора казва

  Вкарвате го в ареста с петима мангали да го шибат докато отзад не стане като попски ръкав и всичко ще изпее,този е мъжка путка,маа му да еба

 3. Янка казва

  Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

 4. Тапчакурофф казва

  СФИНЬЯТА ДЕМОКРАТ СЕ ОКАЗА ОБИКНОВЕН ДОБРИЧКИ АЙДУК

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.