Само в Narod.bg: Рокади в енергетиката, падна главата на губернатора в Бургас

2 14 509

Поредни рокади, този път в енергетиката – на 15.04.2024 г., с решение на Съвета на директорите (СД) на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД е извършена промяна в ръководството на „Мини Марица-изток“ ЕАД. На мястото на инж. Илза Чинкова, като член на Съвета на директорите, застава Тодор Тодоров.

С решение на СД на „Мини Марица-изток“ ЕАД от днес, той е избран за изпълнителен директор. Тодор Тодоров е заемал длъжността изпълнителен директор на „Мини Марица-изток“ ЕАД от януари 2009 г. до февруари 2011 г., както и през януари 2022 г.

Източник на Narod.bg обаче разкри, че Тодор Тодоров е счетоводител, познат в Стара Загора с прякора Малкия Мук. Причината да бъде избран за шеф на „Мини Марица-изток” без никакъв конкурс е близостта му до регионалния президентски кръг.

Реклама

Другата изненадваща смяна – вчера падна главата на областния управител на Бургас Пламен Янев. На негово място е назначена Мария Нейкова…. отново близка до президента Румен Радев и много близка до Румяна Бъчварова, която съветваше, докато бе МВР шеф.

Мария Нейкова е юрист по образование. Два пъти е била областен управител на Бургас – в периода от май 2021 г. до януари 2022г. и от август 2022 г. до юли 2023 г. Била е също областен управител и на Стара Загора от 2001 г. до 2009 г. Към момента е декан на Центъра по юридически науки в Бургаския свободен университет.

Припомняме, че Нейкова беше назначена за областен управител от именно от служебното правителство на Румен Радев. Миналата година с решение на МС тя беше сменена от Пламен Янев, когото вчера отново измести на поста.

2 Коментара
  1. Kараколювите ловки диагностицирани калинки казва

    АНАЛИЗ: Заплашвал ли е американският чиновник О’Брайън Бойко Борисов? https://mediamall.info/news/analiz-zaplashval-li-e-amerikanskiyat-chinovnik-o-braian-boiko-borisov-15865news.html

  2. delicious казва

    Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук– https://da.gd/keto

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.