Мафията „Темида”: Пепи Еврото всеки месец давал по 10 000 лв. на европрокурор Теодора Георгиева

14 604 165

Софийската градска прокуратура (СГП) е отказала да се занимава с мистериозен сигнал от миналия октомври, за който се твърдеше, че е подаден от бившия следовател Петьо Петров, известен като Пепи Еврото, който е в неизвестност и би трябвало да се издирва по обвинение за аферата „Осемте джуджета“.

Тогава БГНЕС разгласи сигнала срещу българския европрокурор Теодора Георгиева и други прокурори на ръководни длъжности и публикува факсимиле от първата страница на сигнала, както и клетвен лист от Петров, че той е негов автор.

Сигналът тогава беше пратен както до българската, така и до оглавяваната от Лаура Кьовеши европейска прокуратура. Кьовеши обясни в интервю за „Сега“, че това е от компетентността на националните власти и европрокуратурата не се занимава с него.

Оказва се, че и българската не се занимава, тъй като е приела, че сигналът е анонимен. В електронната форма за подаване на сигнали до прокуратурата, например, пише, че ако в тях липсват достатъчно данни, които да индивидуализират подателя – трите имена, точен пощенски адрес, телефон и пр., това може да доведе до третиране на сигнала като анонимен и оставянето му без разглеждане.

Според сигнала европейският прокурор от България Теодора Георгиев е получавала подкупи, за да влияе върху хода на разследвания. Корупционната схема продължавала от 2019 г.

Реклама

„Давах всеки месец по 10 000 лева на европейския прокурор Теодора Георгиева лично. Първоначално парите се предаваха във ВИП залата на ресторант „Осемте джуджета“, твърди Еврото, според БГНЕС. „След като Георгиева стана европейски прокурор и започна да отсъства от страната често, парите ѝ се даваха, когато се прибереше в България на удобни за нея места.

В замяна на това Теодора Георгиева имаше ангажимент да оказва влияние конкретни досъдебни производства да се приключват според моите указания, с оглед на това, че по този начин можех да договарям големи суми от лицата, спрямо които се водеха досъдебни производства. С две думи трябваше да се контролира българският офис на Европейската прокуратура и по този начин да се изкарват големи суми пари“, пишеше в разпространения от БГНЕС сигнал.

През октомври от Софийската градска прокуратура казаха за „Сега“, че е образувана проверка по сигнала, макар и да няма доказателства, че те изхождат от Еврото.

Тогава прокурор Георгиева коментира, че е била предупредена, че ще бъде сътворен „този пасквил“, който цели да я дискредира. „Това са номерата на г-н Гешев, които и сега продължават с пълна пара“, обяви тя и постави под съмнение, че Петров е автор на сигнала. „Този сигнал на практика е анонимен.

Придаден е вид, че излиза от Пепи Еврото, но българската държава не знае къде е той. Ако знае къде е, той трябва да бъде незабавно задържан“, коментира прокурорката, която по онова време се спрягаше като потенциален претендент за титулярен главен прокурор. Към момента е ясно, че скоро процедура за избор няма да има.

Георгиева се спряга и като възможен кандидат за главен прокурор. Тя е съпруга на бизнесмена Васил Георгиев, който беше заместник-министър на външните работи в правителството на Кирил Петков. Два пъти е избиран за депутат от ИТН.

Георгиева е българският представител в колегиума на европейската прокуратура в Люксембург. На местна почва тук по евроделата работят т.нар. делегирани прокурори. В българския офис често има напрежение, а част от делегираните прокурори напуснаха много време преди края на мандата си. Въпреки това при посещението си в България през ноември м.г. Кьовеши го даде за пример като добре работещ.

14 Коментара
 1. Далида казва

  Не беше ли близка на Бобокови и Божков ?

 2. РАЯ казва

  А защо не ги разкарате от „Темида“ ?. Защо? Защото отдавна не е Темида!!!!!!!!!!!!!!! Отврат!!!!!!!! И едната, и другата, и другия – до безкрай!

 3. КАК, КАК казва

  Там, където има дори и минимално съмнение за почтеност – марш! Има толкова добри и почтени юристи отвън!!!!!!!!!!!! Има и те не са братя, сестри, майки, бащи, зетьове и пр. роднини! Защото в момента зависимостите и пътя на октопода е неразплитаем!

 4. Епикур казва

  Дейба курвето прокурорско за ква се мисли тая ше ми лапа по 10 бона подкупи… Ше й набутам хуя си да го лапа, изглежда голяма мръсница.

 5. Д-р Менгеле казва

  По тироида ще ГИ разпознаетЕ!

 6. Цветан Радевски казва

  Хайде бе „“ българско правосъдие „“ , вкарайте поне един/на от вашите в затвора, или гарван гарвану око не вади!!! Навързали сте се като свински черва !!! Какъв Шенген ви блазни!!! Вие сте най-големите корумпета със най-големи доходи/НЕЗАСЛУЖЕНИ/ !!!

 7. Petar Kozhuharov казва

  И какво сега? Ще бъде освободена! Не. еееее – към Сливен, пътя трябва да е един за всички, ако искаме да приличаме на другите нормални държави!

 8. Petar Kozhuharov казва

  А може ли да ви. ба майката долни лизачи на задници. Отиди в щатите и му кажи… ще те изтрита в гъза през вратата!

 9. Мечо пух казва

  Приятели и познати ме мислят за луд,че искам да се върне смъртната присъда.Любопитно ми е защо в Китай,корупцията намалява ,а у нас -НЕ?

 10. Колева казва

  Съдия Огнян Маладжиков от Районен съд Тутракан, е най-корумпираният магистрат.

 11. Пепи казва

  Смех насред мафията

 12. Крим Черноморски казва

  „СТРУКТУРАТА“ е повсеместна и е от ~ 2 DEKA-DИ! в БГ: „Теми-да”, „П 0 Л И – Ц N Я“, „Здраве.0-пазване “ и т.н.
  То затова и НАРОДЪТ ЕМИГРИРА!

 13. delicious казва

  Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук– https://da.gd/keto

 14. Георги Домбов казва

  Повръща ми се от тия боклуци.Няма край.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.