Бившият шеф на КАТ Тенчо Тенев с новина за ОПГ-то на Паскал

0 10 603

Бившият шеф на КАТ Тенчо Тенев публично изобличи лъжите, че разследваните като част от организираната престъпна група на Паскал баща и син Марин и Стефан Димитрови били близки с него и той ги бил запознал с бившия министър на МВР Бойко Рашков. „Опитват се да внушат някои хора, че сме се събирали в дома на министър Рашков заедно със Стефан Димитров и Марин Димитров. Ходил съм на гости при Рашков, Стефан Димитров не е присъствал. Виждал съм го два-три пъти, беше дошъл в КАТ“, разказа той.

„Бащата на Стефан – Марин Димитров, съм го виждал само веднъж пред сградата на КАТ. Беше дошъл да смени ударения преден номер на автомобила си.

Той каза, че е от Хасково и се заговорихме, защото сме от един край. Дълги години е работил в системата, преди това никога не го бях срещал в Хасково“, обясни още Тенев.

Реклама

Според него причината обърнатия български автобус в Турция не е техническа повреда в превозното средство. „Преди самата катастрофа има кръстовище с кръгово движение. Твърде вероятно е друго преводно средство, да е засякло пътя на шофьора, той да е излязъл от пътното платно, и автобусът да се е преобърнал. Възможно е и да е шофирал с несъобразена скорост, да е набил спирачки, и да е изгубил управлението над автобуса. Турските власти ще разследват какво точно се е случило“, обясни още той.

Тенев посочи, че водачите на автобуси трябва да бъдат много внимателни, когато шофират, тъй като те отговарят не само за собствения си живот, но и за този на хората, които возят. „Хора, спрете се. От началото на годината до момента имаме 1800 тежки пътнотранспортни произшествия, над 100 убити и над 2000 ранени граждани“, заяви Тенев пред NOVA.

Бившият шеф на КАТ посочи, че шофирането с висока скорост, е равностойно на това автомобилът да се удари в бетонна стена.

„Хората, които са гангстери на пътя, трябва да се водят на отчет и за тях да има статистика. Те трябва да поемат отговорност, не само да им бъде отнемана книжката, но и да влизат в затвора“, допълни Тенев и посочи, че според него Законът за движение по пътищата трябва да бъде променен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.