ОТЧАЙВАЩО: СЕК зарязва брокерите ПП-ДБ

1 12 607

Отчайваща новина – партия „Средна европейска класа“ на Константин Бачийски, мандатоносител и коалицонен партньор на брокерите ПП-ДБ, заряза предизборно злощастната коалиция. Тъжната за всеки жълтопаветник новина не попречи на друга, изпълнена с „оптимизъм: Стефан Тафров, Алина Добрева и Елисавета Белобрадова имат най-висок резултат от вътрешнопартийния вот на „Да, България“ за кандидати за предстоящите европейски избори, предаде бодро „Дневник“, като се позова на източници в партията с цял файтон избиратели.

След осем дебата из цялата страна членовете на формацията имаха три дни за онлайн гласуване, което приключи в полунощ днес. Тримата ще са основните номинации на „добрите сили” – „Да, България“ и общата листа с „Продължаваме промяната – Демократична България“, като подредбата ще стане известна след края на преговорите с „Продължаваме промяната“ и ДСБ.

Стефан Тафров е съосновател на СДС и в. „Демокрация“. Бил е външнополитически съветник на президента Желев, два пъти зам.-министър на външните работи, посланик на България в Италия, Великобритания, Франция и два пъти в ООН, включително по време на членството на страната ни в Съвета за сигурност на ООН.

Алина Добрева е от 9 години е експерт в Изследователския център на Европейския парламент по тема бюджет. Учила е и работила в Унгария, Англия, Италия и Белгия. Участвала е в кампаниите за електронно гласуване и гласуване зад граница. Учредител е на „Да, България“ и член на Националния съвет.

Елисавета Белобрадова – Летящата Козила Ерато, е завършила право в Софийския университет профил международни отношения. Визитката ѝ е „страховита“ – социален предприемач (!!!), специалист по медиен маркетинг и артист. Народен представител от „Да, България“ в последните четири парламента. Съосновател на платформата „Майко мила“, фондацията зад която бе спипана да краде ток…

Според финалните резултати от гласуването подреждането е:

1.     Стефан Тафров

2.     Алина Добрева

3.     Елисавета Белобрадова

4.     Димитър Димитров

Реклама

5.     Силвия Атипова

6.     Богомил Георгиев

7.     Дилян Манолов

8.     Мирослав Дачев

9.     Живко Димов

Преговорите за общото явяване на предстоящите европейски и парламентарни избори на 9 юни с „Продължаваме промяната“ и ДСБ са започнали тази седмица. Към този момент с приоритет се обсъждат кандидатите за националните избори, като се очаква напусналите „Зелено движение“ Владислав Панев и Илина Мутафчиева да бъдат в листите на обединението – вероятно като кандидати на „Демократична България“.

След решението на „Зелено движение“ да напусне „Продължаваме промяната – Демократична България“, обединението предоговаря разпределението на местата по листите. Вероятно ДСБ и „Да, България“ (част от „Демократична България“) ще си поделят местата поравно.

За евролистата единственото сигурно е, че Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ ще е водач, а Радан Кънев, кандидат на ДСБ, ще е сред първите петима. И двамата няма да участват в надпреварата за парламентарните избори. Очаква се Кънев да е единственият кандидат на ДСБ в предните места. В първата петица се очаква да е и водачът на листата на „Да, България“ Стефан Тафров, както и първите двама от листата на „Продължаваме промяната“ – Даниел Лорер и Деница Симеонова. Неофициалните прогнози са, че коалицията има шанс за около трима евродепутати.

Пропукване в коалицията

Коалиционният партньор на „Продължаваме промяната“ – „Средна европейска класа“, обмисля прекратяване на партньорството си с партията на Кирил Петков и Асен Василев, научи „Дневник“ от свои източници.

Към партията на Константин Бачийски е отправена покана за общо участие на предстоящите избори, като разговори продължават да се водят. Решение ще има в неделя – 21 април, когато ще се проведе заседание на Изпълнителния съвет на партията.

В края на март „Средна европейска класа“ обяви, че самото създаване и реализирането на идеята и коалицията „Продължаваме промяната“ тя се застъпва за максимално ограничаване и дори изваждане на „порочния модел на управление на ГЕРБ и ДПС от управлението на държавата“. Председателят на партията Константин Бачийски не гласува избирането на кабинета „Денков – Габриел“ през лятото на 2023 г.

1 Коментар
  1. intimateb казва

    Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук–– https://da.gd/keto

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.