ЩЕ ИМА ЛИ РОКАДИ? Димитър Главчев готов на сделка с Румен Радев

1 12 877

„Готов съм на диалог по всяко време с президента, какъвто съм провеждал и досега”, заяви служебният премиер Димитър Главчев по повод предложените от него промени в състава на служебното правителство. Той направи коментара пред журналисти в Брюксел, където участва на двудневно заседание на среща с лидерите на ЕС.

В понеделник късно вечерта служебният премиер първо поиска смяна на външния министър Стефан Димитров заради натиск от САЩ, както разкри първо Narod.bg, с Даниел Митов, а във вторник и тази на земеделския министър Кирил Вътев с Георги Тахов.

В сряда президентът Румен Радев даде да се разбере, че не е съгласен със смените и покани Главчев на разговор в петък.

„Отговорността за министрите, които предлагам, е изцяло моя. Ако има други виждания по въпроса, този, който осуети предложените от мен министри, той ще поеме отговорност“, коментира Димитър Главчев.

„Както виждате, всички бягат от отговорност. Аз съм я поел, взимайки мандата. Ако не се случат предложенията, които правя, тогава друг поема отговорност“, добави той.

На въпрос, свързан с настояването на президента Румен Радев в предложените промени да няма заместник-председател на партия, какъвто е Даниел Митев на ГЕРБ, служебният премиер отговори, че няма да коментира изказвания, различни от неговите.

Реклама

Имам предложения, очаквам решението на президента, каза Димитър Главчев.

Междувременно номинираният за външен министър Даниел Митов, който е заместник-председател на ГЕРБ, коментира рокадата в кулоарите на парламента пред журналисти.

Първият разговор беше между мен и Димитър Главчев, който, очевидно, не е могъл да се сработи с външния министър Стефан Димитров, когото освободи, коментира Даниел Митов.

По думите му служебният премиер де факто е търсил възможност да направи така, че да гарантира ясна външна политика, опряна на ясен проевропейски и проатлантически профил на човек, който със сигурност ще следва подобен тип политика.

Служебният премиер се обади първо на мен, консултирал съм се с лидера на партията, получих пълна подкрепа от Бойко Борисов, уточни Митов.

Той добави, че е готов да поеме поста на външен министър.

1 Коментар
  1. noble1 казва

    Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:–- https://use.my/sman

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.