ОТВРАТЕНА: Мария Габриел напусна България

4 18 889

Бившият вицепремиер Мария Габриел напуснала България в посока Брюксел заедно със съпруга си Франсоа и повече не искала да бъде част от българската политика, отвратена от събитията през последните месеци.

Това издават пред „Филтър“ източници, близки до брокерите ПП, с които Габриел се сближила при управлението на кабинета на сглобката.

Мария Габриел беше вицепремиер на Николай Денков и трябваше да го замени на поста. При напрежението между неколиционерите тя не успя да стане премиер в редовно правителство. След сложните преговори Габриел даде на президента Радев папка с министри, които не са дали съгласието си да участват в кабинет, а по това време е било ясно, че ротация няма да има.

От лоялност към ГЕРБ Габриел изпълнила партийната воля да не се съобрази с ПП-ДБ, въпреки че имала различно мнение. След провала на редовния кабинет с нея начело Мария Габриел се обидила и отлетяла при съпруга си.

Реклама

Преди година тя напусна поста на еврокомисар, за да участва в управлението на България с обещанието, че ще запише във визитката си „премиер“. Деликатно и по брюкселски тя напомняла на съпартийците за жертвата, която е направила.

На изборите през юни се очаква Мария Габриел да е водач на европейската листа на ГЕРБ като компенсация за неудачите на родна земя.

Целта е след вота тя отново да се върне като еврокомисар от квотата на България. В същото време отзивите за сегашния еврокомисар Илиана Иванова в ресора „Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж“ са повече от ласкави и това не я вади автоматично от играта. Още повече че в ГЕРБ усещат, че Габриел вече не е толкова техен човек.

През деветте месеца на управление в правителството на ПП-ДБ Габриел спечелила доверието им и станала прекалено близка с тях, твърди таблоидът.

Особено добре работила с властолюбеца Николай Денков и дори станали приятели.

4 Коментара
 1. мутра стажант казва

  АЛООООО НАШШШТА ТИ КО НА БАТ БАЦЕ НА СТОЛА ЛИ ИСКАШ ДА СЯДАШ ….НА КО СА НАПРАЙ МА….НЕЩО МНООО СИ СИ ПОВЯРВАЛА АРЕ РАДВАЙ СА АКО БАТ БАЦЕ ТИ ДАДЕ ДА ГО ПРЕТОЧИШ ….ЗЕЛЕТО ДЕ

 2. ВЪПРОС казва

  КЪДЕ, КОГА и КАК е ГЛАСУВАЛА „другарката“ Неделчева на последните избори, проведени в България???? А, ЗАЩО, НЕ е ГЛАСУВАЛА???? А, на тези „избори“ ще ГЛАСУВА ли, „КРАСИВОТО ЛИЦЕ“ на МАФИЯТА ???? А, да ли ще ИМА ПРАВО, след като е НАПУСНАЛА България????

 3. Schatz казва

  Властолюбецът се казва Борисов. А вождът й на Габриел я употреби и изхвърли. Добре, че е омъжена за французин , и тук попадна сред гербаджийските бандити. Още в началото Атанасова, сачева, Петкова съскаха яростно против Габриел. Долни ДС дъщерички!

 4. noble1 казва

  Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:–- https://use.my/sman

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.