Само в Narod.bg: Външният министър сменен по заповед на САЩ, щял да ни връща в руска орбита

5 20 395

Искането за смяната на служебния външен министър Стефан Димитров е внесено „по спешност” в президенството в 22,30 часа в понеделник заради опасения на посолството на САЩ, че България се връща в руска орбита, докладва перфектно запознат с драмите източник на Narod.bg от кабинета.

„Премиерът входира искането за смяна в 22,30 часа, представете си какъв е бил зорът за нов дипломат №1. От колеги на „Дондуков” №2 зная, че държавният глава Румен Радев е бил подложен на жестока преса да склони за смяната на Стефан Димитров с бившия МВнР шеф Даниел Митов. Малко преди това от Министерския съвет анонсираха смяната пред медиите.

Фактори от посолството на САЩ буквално са заплашили Румен Радев, че ако не подпише указа в спешен порядък, веднага след изборите на 9 юни ще започне процедура по импийчмънт”, категоричен е източникът на Narod.bg.

Затова и по върха на държавното управление предполагат, че смяната на МВнР министъра ще стане с указ на президента до броени часове.

Реклама

Причината за рокадата бил страхът на Посолството, че Стефан Димитров ще започне да прокарва проруска политика и щял тотално да обърне посоката на българската дипломация в угода на Москва и ущърб на Украйна. Не е ясно доколко страховете на американците, че може да се изплъзнем от зоната им на влияние, са оправдани, призна политикът пред Narod.bg.

Официалните мотиви за смяната са доста бля-бля – според премиера Димитър Главчев поводът е „необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите от друга”. В краткото съобщение няма повече подробности, а Главчев и самият Димитров не са коментирали новината.

Вицепрезидентът Илияна Йотова скочи в защита на служебния външен министър като обяви, че познава Стефан Димитров като един от най-добрите български дипломати.

„Той е бил на работа и в Германия, сега е в Черна гора, много инициативен, с много добри позиции. Не зная какво точно се е пречупило във виждането на господин Главчев по този въпрос и защо той си го е променил за ден и половина. Нямам отговор на този въпрос, затова казвам, че той дължи тези отговори на всички нас”, допълни вицепрезидентът.

Narod.bg уточнява, че брат му Георги Димитров е бил секретар по външна политика на президента Георги Първанов.

5 Коментара
 1. colonel SIMO/CIA/ казва

  Ми ТОЙ Митов е РУСКИ БУШОН
  МИТОВ е живял дълго време в МОСКВА където БАЩА му е бил ДС сътрудник /топла връзка ДС-КГБ/от най-високо ЗАСКРЕТЕНО ниво.Митов говори перфектно РУСКИ даже по добре от инглиш .Тоя Митов НЕ ни върши работа,Това че е ГЕЙ НЕ ДОСТАТЪЧНО по важно да е далееч от Руските контакти и руското влияние

 2. Криско казва

  Пълна глупост сте написали

 3. Ной казва

  Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:–- https://use.my/sman

 4. ВЪПРОС казва

  А, от КЪДЕ има ПРИКАЗ за УКРИВАНЕТО на ПЪТНАТА КАРТА?!

 5. Д-р Менгеле казва

  И двамата са марокански убитаци, по къдричките и тироида ще ги разпознаете.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.