Ами сега? Рекетираният от ПП за 640 млн. Александър Йоловски стана зам.-министър

3 12 691

Ами сега, брокери? Доскорошният министър на електронно управление Александър Йоловски, който разкри, че е бил заплашван от бившия премиер и лидер на ПП Кирил Петков и бившия ПП министър Божидар Божанов заради обществени поръчки за 640 милиона лева, вече е зам.-министър на електронното управление.

Той става заместник на Валентин Мундров, който пък му беше заместник само до преди седмица. Това става ясно от официално съобщение на МС, с което се информира за нова порция от зам.министри, назначени от служебния премиер Димитър Главчев.

Преди два дни Йоловски разкри, че е съветник на министъра, но само часове по-късно се издигна до зам.-министър. Тогава се появи в студиото на обществената телевизия с охранител, който му бе даден след като преди месеци разкри, че е бил притискан във връзка с обществени поръчки за 640 милиона лева.

Разследването беше образувано светкавично по сигнал на ИТН по твърдения, изнесени от партията на Слави Трифонов след председателски съвет в парламента в навечерието на местните избори миналата година.

Йоловски тогава разказал, че Кирил Петков и Божидар Божанов от ПП са го заплашили, включително и децата му. Йотовски потвърди това и в разпит пред прокурор, като протокола с показанията му изтече в медиите. Досъдебното производство се води за престъпление по служба, извършено от длъжностно лице от МЕУ. Божанов и Петков категорично отричат да са заплашвали Йоловски, но прокуратурата дори не ги разпитва.

ОЩЕ НАЗНАЧЕНИЯ

Реклама

Със заповед на министър-председателя на длъжността зам.-министър на труда и социалната политика са назначени пробития Лазар Лазаров, който беше няколко пъти зам.-министър и веднъж дори служебен министър в същото министерство и Наталия Ефремова. От същия пост е освободена Елка Налбантова. За схемите на Лазаров Narod.bg на прави сериозно разследване, данните от което очевидно не притесняват служебния премиер Димитър Главчев.

В Министерството на отбраната длъжността зам.-министър заемат Радостин Илиев, Иван Пейков и Аделина Николова. От поста е освободен Станимир Георгиев.

Радостин Илиев е бригаден генерал и досега е бил съветник в политическия кабинет в Министерството на отбраната. Служил е и в постоянната делегация на Република България към Главната квартира на НАТО в Брюксел, Белгия. Иван Пейков е завършил право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и е дългогодишен служител на Министерството на отбраната. Аделина Николова до този момент е била директор на дирекция „Обществени поръчки в отбраната“ в Министерството на отбраната. 

Стоян Андонов е назначен за заместник-министър на младежта и спорта. От тази длъжност са освободени Иво Кацаров и Даниела Дашева. Андонов е магистър в НСА „Васил Левски“. Бил е директор на дирекция „Водноспасителна служба“ в Български Червен кръст, както е бил и заместник-министър на младежта и спорта.

За зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството е назначена Юра Йорданова-Витанова. Тя е магистър по право в Нов български университет. От 2017 г. до момента е директор на дирекция „Обществени поръчки“ в МРРБ. Преди това е работила в Комисията за защита на конкуренцията.

Бисерка Цанева заема длъжността зам.-министър на правосъдието.  От 2012 г до момента е съдия във ВАС. От 2018 г до момента е председател на VIII отделение на ВАС.

Михаил Околийски и Илко Гетов са освободени от поста на заместник-министър на здравеопазването. С друга заповед Чавдар Георгиев е освободен от поста зам.-министър на културата. Ирена Димитрова е освободена от длъжността заместник-министър на външните работи. От длъжността зам.-министър на образованието и науката е освободена Генка Петрова-Ташкова. Ивайло Шотев и Ирина Щонова са освободени като заместник-министри на икономиката и индустрията.

3 Коментара
  1. Страхил Ангелов казва

    Основният проводник на неоколониалната политика, която задушава държавата и народа ни е Борисов, който очевидно е изпаднал в тежка и непреодолима зависимост от недобронамерени и нехаещи за българския народ външни сили. Този човек е воденичен камък, който тежи на всички ни и завлича България в бездната на поредната национална катастрофа. С такъв тип „лидери“ въобще не може и дума да става за отстояване на национални интереси и какъвто и да било суверенитет. Борисов е вече толкова наведен и обезличен, че няма мерзост, която не би подкрепил кадето и да било по света и най-вече у нас, само и само да спечели някоя и друга червена точка пред началниците му, които всъщност са едни най-обикновенни восъчни фигури, на които той продължава да се кланя затънал в страхове, параноя и тежки зависимости. Проблемът е, че както е казал Марк Твен, много по-лесно е да заблуждаваш хората, отколкото да се опитваш да ги убеждаваш, че са заблудени. Жалка и тъжна картина представлява днес Отечеството ни – унижението е тотално и повсеместно….. Да се надяваме, че идва нов ден и скоро ще съмне!

  2. Ной казва

    Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:–- https://use.my/sman

  3. Бай Ставри казва

    Ами сега, КЪДЕ е ПЪТНАТА КАРТА????

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.