Тодор Тагарев бесен: Скандал разтресе МО заради обществени поръчки в 12 без 5

4 12 859

Мощен скандал е разтърсил Военното министерство часове преди номинираният за служебен премиер Димитър Главчев да представи кабинета си пред президента Румен Радев и представители на парламентарните политически сили. Коридорите на ведомството кънтели от крясъците на министъра в оставка Тодор Тагарев и постоянния секретар на МО Антон Ластарджиев, твърдят източници на „Уикенд”.

Двамата се хванали за гушите и се надвиквали заради категоричния отказ на Ластарджиев спешно да пусне обществени поръчки, свързани с дейностите на ведомството, два дни преди Тагарев да освободи поста заради предсрочните парламентарни избори.

Това съобщиха стъписани от бурната караница и трясъкът на врати, огласящи цялото министерство. Както стана ясно, на място на Тагарев в правителството на Главчев ще застъпи досегашният зам.-министър о.р. ген. Атанас Запрянов, най-малкото защото предшественикът му е неприемлив за повечето партии в Народното събрание.

Реклама

Тагарев обаче явно е решил да се възползва от последните часове на поста си, за да пусне обществени поръчки към определени фирми, на което Ластарджиев остро се противопоставил. Несвикнал да му се противоречи, министърът в оставка открито заплашил Ластарджиев, че публично ще го обвини в тесни връзки с шефа на военната прокуратура Адалберт Живков, чието уволнение бе поискано от и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов.

Живков бе посочен като един от списъка на ексвътрешния министър Бойко Рашков, който не е декларирал притежавани от него имоти и пари в чужбина. Той стана популярен и с това, че се появи на мястото на зловещата катастрофа, причинена от Георги Семерджиев в края на 2022 г. на столичния бул. „Черни връх”, отнела живота на две млади жени. Живков има дисциплинарно наказание, наложено от ВСС през 2015 г., но през 2016 г. е възстановен като прокурор, а в края на 2020 г. единодушно е избран от съдебното правителство за шеф на Софийска окръжновоенна прокуратура при това като единствен претендент за поста. Оттогава самият Живков предлага на ВСС обвинители от тази прокуратура за наказания.

Ластарджиев обаче изобщо не се трогнал от заканите на Тагарев и заявил, че няма да отстъпи пред натиска му да пуска обществени поръчки през последните часове от мандата му. Служителите във ведомството останали крайно озадачени от шумната свада, тъй като в края на миналата година Тагарев награди Ластарджиев с възпоменателен медал „Васил Левски – 150 години безсмъртие” по случай Деня на будителите за висок професионализъм и принос в развитието и усъвършенстването на военнообразователната система.

Явно със скоропостижното приключване на мандата на Тагарев са приключили и топлите отношения помежду им.

4 Коментара
 1. размазващ коментар за липсващия медицински хеликоптер казва

  Медицинският хеликоптер къде е, че се налага военен хеликоптер Кугър от базата в Крумово да лети до Враца за раненото бебе? Толкова сте се увълчили да крадете, че не позволявате дори нещо полезно да се купи. Купувате бракми и остарели неща, само и само да приберете повече подкупи. Всички управляващи станахте милионери, а народът ни все по-беден.

  И къде ви е скапаният Европейски съюз, бе? Нали щяхме да просперираме в него? Дори не успяха да ви накарат да спрат да крадете чак толкова много. Оказа се, че и те са крадци като вас. Много сте горди с членството ни в ЕС, а в цяла една европейска държава няма годен медицински хеликоптер! Не ви ли е срам, бе, крадци гнусни?

  Друг е въпросът, че населението дотолкова е деградирало и опростачено, че дори не разбира как го минават с 200! Дори примерът малоумен дядо да показва пред деца как се стреля по врабчета и да допусне пушката да попадне в ръцете на дете. И после лекарите виновни, че семейството са идиоти.

  Май всеки народ си заслужава управляващите. И когато казваме, че в управлението са крадци, да се замислим колко пъти граждани например крадат от засадените по градините цветя. Колко граждани вземат павета, тротоарни плочки, пясък, защото „ами то е държавно“. Колко крадат на дребно от работните си места.

  Толкова много тарикати са се навъдили, че един почтен човек не остана в тая държава. А управляващите правят същото като народа, само че в по-голям размер.
  Бай Ганьо не иска да няма корупция, той иска да участва в нея?! Ей това ни е големият проблем на българите!

  Елена Гунчева-Гривова

 2. single1992 казва

  Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:– https://do.my/aman

 3. тъпкачев казва

  тагаре ,лапкай детски чурки ,майка ти да еба тъпо псе

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.