ЧИСТКА: Министърът на туризма Евтим Милошев – Терасата уволнява екипа на Зарица Динкова

6 12 499

Служебният министър на туризма Евтим Милошев – Терасата, осветлен от Narod.bg с незаконен балкон в едно от жилищата си на централната софийска ул. „Оборище” 6, кв. „Докторски паметник”, където цените на имотите вече минават €6000 за квадрат, е започнал чистка на хората от екипа на одиозната бивша министърка Зарица Динкова.

В петък Милошев е уволнил проф. Мариела Модева и Вероника Чанева – Гюрова, съобщиха за TravelNews служители на Министерството на туризма, а информацията беше потвърдена по-късно и от ведомството.

Мариела Модева беше съветник на Зарица Динкова, а Вероника Гюрова беше пиар и директор на дирекция „Връзки с обществеността и протокол“ и минаваше за най-близкия човек на Динкова във ведомството.

Медиите трудно работеха с Гюрова, защото даваше избирателно информация на определени журналисти и като цяло водеше затворена политика.

Тя пазеше Динкова да не й бъдат задавани неудобни въпроси, не си вдигаше телефона и дори си позволяваше да не отговаря на поставените въпроси за коментар или мнение. Като цяло липсваше прозрачност в работата на Министерството на туризма и в работата на политическия екип по времето на Зарица Динкова.

Медиите бяха натискани през осигуряването на средства за реклама, каквито методи използваше преди години дългогодишният министър на туризма– Николина Ангелкова.

Евтим Милошев е прекъснал договора на проф. Мариела Модева, която беше съветник и част от политическия кабинет на Динкова. Самата Динкова не го е сторила, а по принцип при смяната на министри си отиват политическите кабинети – началник на кабинета, съветници и директор на „Връзки с обществеността“.

Професорът не можеше да бъде зам.-министър в последното редовно правителство, защото беше в конфликт на интереси със своя брат Иван Модев, който беше началник на кабинета на премиера акад. Николай Денков.

Зам.-министрите се назначават от премиера и реално тя изпадаше в подчинено положение на брат си, което е тежък конфликт на интереси, обясниха юристи. Този конфликт сега реално отпада със смяната на властта, тъй като Иван Модев вече не е началник на кабинета на служебния премиер.

Реклама

Иван и Мариела Модеви са деца на Тодор Модев – дългогодишен кмет на тогавашния Коларовски регион в София по времето на комунизма, а след промените – дълготраен общински консултант от БСП и регионален шеф на София (от 2005 до 2009 година по времето на тройната коалиция).

Синът Иван Модев гравитира около ПП, а Мариела Модева е в БСП, като в предното редовно правителство беше назначена за заместник на бившия министър на туризма Христо Проданов, който също е от социалистите.

Проф. Модева в последните две редовни правителства и в двата предни служебни кабинета не грейна с много свършена работа. Напротив, често беше критикувана от бранша заради рекламата и маркетинга на туризма на България, за които тя отговаря. Тя е преподавател и културолог в Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ), където вероятно ще се върне на работа.

Министър Милошев е събрал вчера и останалите директори на дирекции в Министерството на туризма, като е заявил, че ще продължи да работи с тях, но ще бъде безпощаден към тези с нарушения и злоупотреби, казаха служители.

Според тях е вероятно да махне още Мариела Георгиева, която беше назначена по времето на Зарица Динкова за директор на дирекция „Програмиране и управление на проекти“ след нагласен конкурс. Самата Динкова е помолила Евтим Милошев да не пипа Георгиева при предаването на властта, като е стояла близо 3 часа във ведомството да го запознава с работата и дейността.

Мариела Георгиева се оказва без необходимия административен опит за длъжността. В периода от 2007-2023 г. е работила само и единствено в „Уникредит Булбанк“ от най-ниско ниво до мениджър на офис, показва справка в нейната автобиография в социалните мрежи.

Назначена е в Министерството на туризма на 1 ноември 2023 г. без никакъв опит в сектора след конкурс, в който се явяват един неин колега от дирекцията Никола Маневски и още една жена с цел да не се обжалва конкурсът, обясниха служителите. До скоро дори конкурсът не е бил публично качен на сайта на министерството, което е задължително по Закона за държавния служител. За случая е подаден сигнал в прокуратурата, твърдят служители.

Мариела Георгиева отговаря за програмата за реклама на черноморските общини. Освен това и за програмата за настаняването в хотелите на бежанците от войната в Украйна.

По втората забавянето е огромно, като от октомври миналата година до момента не са разгледани и одобрени списъците, съответно не са разплатени и средствата към хотелиерите. Самите собственици на обекти, които работят с украинци, коментираха, че Мариела Георгиева и нейният екип постоянно обяснявали, че няма средства и не могат нищо да направят.

6 Коментара
 1. Късопишкофф казва

  В България няма грам държавен туризъм. Всичко по фекалиеморието и планините е разграбено и е в честни, почтени грижовни лапи. От какъв зор ни е да има министерство на туризма? В никоя друга световна държава няма мин. на туризма, включително Франция, САЩ, Англия и още около 194 други страни. Само в нашата ошмулена и обрулена круша има такова министерство, за да могат над хиляда държавни дронове да лапат голями незаслужени заплати и да разпределят срещу ‘бонуси’ националните плажове на техни авери. Още поне 12 министерства са напълно излишни и ненужни. Защо не спретнат и „Министерство на Облакоброенето“ или „Министерство Татуировките, Чалгата, Поп фолка и задължителните кючеци“ с някакви си само 11 874 служители на министерство? Не са наситиха , не се награбиха…..

 2. Депопулация до дупка на аборигените казва

  Off topic
  „В понеделник ще е до 33 градуса, а в събота – на места сняг“ Сега
  Също като миналата година. И предишната иии… 4г поред. За да измръзнат всички овошки и насаждения. ЗА ДА НЕ ПРОИЗВЕЖДАМЕ. За да купуваме пръсканите с A-peel плодове и зеленчуци, които са канцерогенни.

 3. Д-р Менгеле казва

  И чума по свинете, и птичи грип, и ЗАРАЗЕНИ КЪРЛЕЖИ… Хората в отдалечените райони и по селата без транспорт не могат да си купят най-простия анбиотик, Доксициклин (Азакс) за Лайм… за да не се пристрастят кърлежите към антибиотици…

  Защото. И политиците ни И джурналистите ни сте лайнари.

 4. Д-р Менгеле казва

  Абсолютно си прав Късопишкоф. То и държавно земеделие няма, и държавна търговия и армия нямаме, и полиция и … защото циганите не могат да имат държава, но обичат да прибират пари за нищоправене.

 5. Отвратен за пореден път! казва

  Вижте как парите и властта променят един обикновен софиянец?! Ами вижте го какъв беше, какъв стана и какво прави от първия ден! И въобще какво търси там??? Народа откачи!
  Първо кой нормален ще се съгласи да е министър на туризма? Има десетки изисквания! Това е поредната подигравка с народа! Абе Евтине, много си евтин!!!

 6. single1992 казва

  Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:– https://do.my/aman

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.