„Гнила ябълка” в Narod.bg: Георги Калайджиев безмилостен към полицаи, преследващи каналджиите

2 14 959

Топ ченгето Георги Калайджиев, осветен от Narod.bg като особено близък приятел до изгонения от поста главен секретар на МВР Живко Коцев, е бил безмилостен към полицаите в Костинброд, които са работели съвестно срещу каналджиите на мигранти, докладва високопоставен източник от МВР.

Не е тайна, че в периода 2015-2021 Калайджиев, който е роден и израснал в митничарския оазис Свиленград, бе шеф на Граничен полицейски участък – Елхово.

Според изявления на бивш министър на вътрешните работи именно в района на Елхово са проверявани полицаи за закриляне на канали за мигранти и каналджиите, които ги държат.

Реклама

Изведнъж в края на 2021-а Георги Калайджиев стана началник на РПУ-Костинброд със заповед на министър Бойко Рашков. Странно, но факт, може да се провери статистиката в МВР – движението на бежанци рязко се увеличи, коментира източникът на Narod.bg.

Година по-късно със заповед на министър Рашков бе закрито РПУ-Годеч и районът отиде в зоната на отговорност на Костинброд. Тогава започнаха да се случват доста странни неща с трафика на бежанци. Припомняме, че по това време главен секретар на МВР беше Петър Тодоров, който също трябва да бъде разпитан за трафика на мигранти. След това на поста го наследи Живко Коцев, който протече във връзка с митничарското ОПГ.

Тук шефовете във Вътрешното министерство трябва да обяснят на обществото как след година и половина шеф на РПУ с мащабите на Костинброд на 18 септември 2023-а Георги Калайджиев стана зам.-директор на ОДМВР-София със заповед на Живко Коцев?! Нямам друго обяснение, освен близката му връзка с бившия главен секретар, коментира информаторът на Narod.bg.

Според източника на Narod.bg едно от големите прегрешенията на 50-годишния Калайджиев е, че разкарал ченгетата, които са тормозели каналджиите на мигранти – някои директно уволнил със скалъпени обвинения, други преместил в други районни управления като назидание, за да се научат да си затварят очите за „някои неща”.

За съжаление, от страх или от глупост, униформените са мълчали за безобразията, които сега е време да бъдат извадени, за да се очисти МВР от „гнилите ябълки”.

2 Коментара
  1. yellowdixie казва

    Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:– https://do.my/aman

  2. […] „Гнила ябълка” в Narod.bg: Георги Калайджиев безмилостен … […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.