След новина на Narod.bg: АДФИ удари „Индустриални зони”

1 20 317

След публикация на Narod.bg Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) рови за злоупотреби в „Национална компания индустриални зони“ ЕАД (НКИЗ), извършени по времето на Антоанета Петрова Иванова-Барес като изпълнителен директор.

Както първи писахме, одиозната шефка си е купувала секси бельо, златно кюлче, маркови слънчеви очила, моторджийско яко, спортни дрехи, алкохол, стоки за бита и е плащала сметки по ресторанти с пари на управляваното от нея държавно дружество.

Преди ден одиторите, придружени с полиция, са нахлули в държавната компания, чийто основен бизнес е да продава парцели (апортирани от държавата в капитала ѝ) на инвеститори или да им отдава земя под наем.

Реклама

Според парламентарен източник инспекторите от АДФИ проверяват граждански договори от 2019 насам и обществена поръчка за пречиствателна станция, която се оказала…. дублирана.

Одиторите разкрили дублиране на 2 пречиствателни станции, едната не е въведена в експлоатация, но НКИЗ прави втора със същата спецификация, капацитет и мощности, което реално е източване на средства.

Въпреки това се твърди, че Антоанета Барес продължавала с опитите да се върне начело на държавната фирма-касичка.

Очаквайте продължение само в Narod.bg

1 Коментар
  1. Егати паУрЪ! казва

    По ТИРОИДА ще ги разпознаете.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.