Narod.bg зове: Това е дясната ръка на Живко Коцев – разпитайте ченге №2 в София Георги Калайджиев

1 18 019

Зам.-директорът на ОДМВР-София комисар Георги Калайджиев е дясната ръка на прясно изритания главен секретар Живко Коцев и трябва да бъде разпитан при разплитането на митничарското ОПГ, твърди източник на Narod.bg от върха на Вътрешното министерство.

Живко Коцев се тръшна в болница и засега се спаси от обвинение, след като лъсна в митничарското ОПГ и станал защитен свидетел №3 срещу бившата вече митническа шефка Петя Банкова, баща и син Марин и Стефан Димитрови и спотайващия се в Гърция топ контрабандист Николай Николов – Паскал.

Тази сутрин, обаче, Румен Радев издаде указ за освобождаването му като професионален ръководител на МВР по искане на поелото вчера властта правителство на Димитър Главчев, за което първи предупредихме.

Сега високопоставеният униформен източник на Narod.bg твърди, че вече се разследват тесните контакти на зам.-шефа на Областната дирекция на МВР Георги Панчев Калайджиев от митничарския Свиленград с Живко Коцев.

Реклама

В МВР имало сигнали, че още като началник на РПУ-Костинброд около Калайджиев се въртяла незаконна дейност със знанието на Коцев.

Ченгетата потвърждават близостта им с факта, че именно току-що освободеният главсек направи дясната си ръка комисар и зам.-директор на Областната дирекция на МВР – София.

В края на януари м.г. като шеф на ОДМВР-София Живко Коцев връчва на полицаи в Костинброд почетни значи за високи професионални резултати при изпълнение на служебните си задължения. Ени от наградените е и Георги Калайджиев, застанел до своя босс на общата снимка.

За да се установи какви точно са ги вършели Коцев и Калайджиев, трябва да бъдат разпитани полицаите от РПУ-Костинброд, където витаят слухове за страхотен натиск, оказван им при реализацията на нелегалната дейност, призова източникът на Narod.bg.

Очаквайте продължение по темата в Narod.bg

1 Коментар
  1. Евгени Бакър Джиев казва

    Ами от калайджия какво друго.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.