Narod.bg безпогрешен! Живко Коцев е аут от МВР

0 2 905

Narod.bg отново е безпогрешен – президентът Румен Радев освободи главния секретар на МВР Живко Коцев! Че се готви скоростно такова решение съобщихме единствени още вчера.

Във връзка с решение на Министерския съвет от 9 април 2024 г. президентът Румен Радев днес издаде указ, с който прекрати правомощията и освободи от длъжност главния секретар на Министерството на вътрешните работи Живко Коцев, съобщават от президентството.

Във вторник Министерският съвет прие решение, с което поиска това от президента. Правителственото решение беше прието неприсъствено.

Реклама

На 4 април Коцев обяви, че напуска поста по собствено желание. Тогава той мотивира решението си с това, че е решил да продължи реализацията си извън редиците на МВР. Ден по-късно главният секретар обяви, че оттегля подадената си оставка, която била провокирана и подадена под огромен психологически и морален натиск.

В понеделник Живко Коцев излезе в болничен, след като се разразиха скандали около подадената му и впоследствие оттеглена оставка и появилите се негови снимки с арестувани по обвинението за ОПГ висши митничари и бизнесмени, свързвани с контрабандиста Николай Николов-Паскал.

Малко по-късно през деня в интернет излязоха и нови кадри с главсека. На първите, публикувани на 6 април, бяха заснети Коцев и Рашков с обвиняемите за ОПГ заедно с директора на Агенция „Митници“ Петя Банкова бизнесмени Стефан и Мартин Димитрови. Новите снимки, извадени в понеделник вечерта, са на камион с мастърбоксове с цигари и на пачки пари, които са били открити в къщата на оставения в ареста Стефан Димитров. На други се виждат Бойко Рашков, Живко Коцев и Стефан Димитров.

Също вчера в медиите се появиха и показания по делото срещу ОПГ-то на свидетел №3, за когото има версия, че е именно главният секретар на МВР.

Влизането на Живко Коцев в болница става повод да бъде отложен разпитът му пред прокурор. Той е трябвало да получи призовка за явяване в прокуратурата по разследването за корупция в митниците.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.