ПП-ДБ изгоряха: МВР търси дрога и пари в офиси на Настимир Ананиев по искане на Белгия

1 9 007

Контрабанда и трафик на дрога, както и организирана престъпна група и пране на пари. Това е причината за акцията в офисите в София, един от тях е на депутата от скоростно потъващата брокерска структура ПП-ДБ Настимир Ананиев.

Полицейско присъствие има на ул. „Петър Парчевич“ и бул.“Александър Стамболийски“, където се помещават офиси.

Операцията е по искане на белгийската прокуратура. Претърсвания тя и изземванията са с разрешение на съда. Самите белгийци са посочили кои офиси да бъдат проверени.

Появи се информация, че претърсваните офиси са на депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев. Първоначално от МВР не потвърдиха тези данни, но малко по-късно Ананиев сам разкри в НС, че службите проверяват негова счетоводна фирма.

Реклама

Него не са го търсили, счетоводителката му е казала, че са изисквали документи, свързани с негови клиенти.

Ананиев не е викан или разпитван, нито е получил някакви сигнали да е разследван. Определи случващото се като „политическа бухалка срещу него и партията“.

Впоследствие от прокуратурата съобщиха, че става дума за разследване, започнало с европейска заповед. То касае дейността на организирана престъпна група, занимавала се с контрабанда и пране на пари. Искането до страната ни е от е Белгия.

За претърсванията днес има дадено разрешение от съда, добавя БТА.

Засега в операцията няма задържани. Участват полицията, Софийската градска прокуратура и жандармерията. 

1 Коментар
 1. DOJ-Departament of Justice казва

  Кирчо пристигна на амбасата беше нервен и
  леко адекватен ,разпенен и с трепкащаэустна но имаше Clever план
  Поиска съдействие да вземем на ЗАЕМ(не пари) а едни уличаващи СНИМКИ и документи от jail Pankratz(Затвора ПАНКРАЦ в Прага от 1990 год БУРНАТА младост и ТЪМНИЯ период на Банкята .
  Банкята нещо много си въобразява че проруския Доналд Тръмп ще се върне ня бьл кон в USA и той Банкята пак ще припка в тръст с Газпром и Лукойл
  Нещо мноооу са е объркал
  Имаме по голям снимков архив all over the World от сайта“Афера“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.