БРОКЕР №1: Стефан Димитров – Малката Яра сменил Алексей Петров

0 16 183

„Разследването със събирането на доказателства започва сега. Има данни, че е свързано и с убийството на Алексей Петров”, казва отлично запознат с оперативната работа по разплитането на корупционната схемав митниците през последните месеци, предаде „Филтър”.

Всъщност бившата барета има ключова роля в назначаването на Петя Банкова за шеф на митниците покрай ролята си на архитект на сглобката, за което първо Narod.bg съобщи.

Личният бодигард на Алексей – Георги Скриников, който бил интимен с Петя Банкова, свързал гаджето си със своя работодател, който пък лобирал за нея пред Асен Василев.

Според публикацията Алексей и Петя Банкова се познават още от 2007 г. Тогава тя започва работа в ДАНС, а Петров все още е съветник на председателя Петко Сертов. Остават в отлични отношения и след престоя му в ареста по делото „Октопод“.

Реклама

По ирония на съдбата Петя Банкова става зам.-шеф на митниците точно седмица преди убийството на Петров – 8 август 2023 г..

Алексей Петров е убит на 16-и в гората над кв. „Драгалевци“. Вече без тежестта на бившата барета като неин покровител, през февруари 2024 г. Банкова става и директор на митниците.

Тогава тя още не познава останалите обвиняеми – синът Стефан и бащата Марин Димитрови – Ярите от Хасково. Контактът с тях става през Живко Коцев и Бойко Рашков. След убийството на Алексей Петров като най-деен участник в схемата се изявява Стефан Димитров – Малката Яра.

Именно синът на бившия шеф на ИАРА, откъдето и прякорът, бил връзката между контрабандиста Николай Николов-Паскал, вече бившата шефка на митниците Петя Банкова и нейния началник Асен Василев.

В същото време от ДАНС са го прехванали в разговори с Паскал, който нареждал кои митнически шефове пречат на тировете му с нелегални цигари. Петя Банкова ги махнала до един. Стефан Димитров също е проследен при пътуване с Паскал до Румъния, като влезли там през ГКПП Дунав мост.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.