МЪЛНИЯ: Румен Радев освобождава Живко Коцев!

0 16 705

Главният секретар на МВР Живко Коцев да бъде освободен от длъжността. Това предложение направи до президента Румен Радев служебното правителство с премиер Димитър Главчев.

Решението Коцев да бъде освободен е взето преди броени часове от служебните министри и бе съобщено официално. Според източник на Narod.bg държавният глава ще издаде указа още утре.

В момента Живко Коцев е в болнични, стана ясно ден преди служебното правителство да поеме властта. Според неофициална информация главният секретар на МВР дори е приет в болница.

Живко Коцев подаде оставка като главен секретар на МВР миналия четвъртък. Ден по-късно обаче след разговор с тогавашния министър-председател в оставка Николай Денков я оттегли. Коцев обяви, че е бил подложен на натиск от страна на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и висши прокурори да напусне поста си в МВР. Стоянов остана вътрешен министър и в служебното правителство.

Реклама

Президентът Румен Радев е уведомен за оказвания върху Коцев натиск, обяви в петък бившият премиер Николай Денков. Във вторник обаче държавният глава критикува поведението на главния секретар на МВР.

„Колкото и Денков, Петков, Атанасов да си затварят очите за фактите, които изплуват ежедневно около главния секретар Живко Коцев, тези факти водят към закона за МВР и несъвместимост с длъжността, защото престижът на ведомството е дълбоко накърнен. И според мен едни толкова мащабни връзки между главен секретар на МВР и мастити контрабандисти – това е подигравка с държавността.

И даже изпадам в умиление, като слушам Денков как той не знаел, че това били някакви лоши хора. Ами какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с кого ходиш по луксозни курорти, с кого влизаш гол в сауната, от кого получаваш скъпи подаръци“, възмути се президентът Радев.

За да стане факт уволнението на Коцев е нужно президентът да издаде указ, след като получи предложението на служебното правителство, което ще стане до броени часове, потвърди информаторът на Narod.bg.

В изминалите дни срещу Живко Коцев бяха разпространени информации от разследването за контрабанден канал с участието на Николай Николов-Паскал, бившата шефка на митниците Петя Банкова и Марин и Стефан Димитрови. В медии се появиха и снимки на главния секретар на МВР с контрабандистите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.