Корупция в Narod.bg: Митничарят Ангел Рижия в схема с 10 000 автомобила на ГКПП „Дунав мост 2“

1 176 035

Корупционният тайфун, помел Агенция „Митници” през последната седмица, завихря нови и нови имена на служители, които трябва да бъдат разследвани и пратени на съд, докладва униформен източник на Narod.bg.

Вече разкрихме, че покрай драмите с контрабандиста Николай Николов – Паскал спецслужбите доста погрешно са се фокусирали само върху престъпленията на ГКПП „Капитан Андреево”.

Така встрани от фокуса остава особено важният в пирамидата пункт – „Дунав мост Видин – Калафат”.

В публикацията осветлихме и митничаря Иво П. като един от основните играчи на ГКПП-то, за когото румънските колеги разполагат с уличаващи данни.

Реклама

Сега лъсна и ново име на служител на Агенция „Митници” на „Дунав мост 2”, който има свой „ресор” – обмитяване на автомобили само по документи. Точно в това се е специализирал Ангел Ангелов – Рижия, категоричен е информаторът от приходната агенция. Преди време друг наш информатор разкри, че униформеният притежава спортното ауди за 300 бона, което кара на най-известната писта в Германия – „Нюрбургринг” срещу €20 000 на ден.

Според данните, с които разполагаме, около 10 000 коли са обмитени само и единствено по документи, като схемата се свързва именно с Ангел Ангелов – Рижия.

„Схемата е проста – влиза дачия „Дъстър” от Швейцария, „купена“ за 400 евро. Според документите колата е купчина ламарини. Само ден-два по-късно, обаче, вече е такси в Плевен. Повтарям, на тефтер цената ѝ е едва €400. Колосален удар по бюджета и плюс за митничарското чекмедже. Умножете 10 000 по възможния бонус и ще добиете представа за камарата кеш”, описа ужаса читателят на Narod.bg.

Данните са напълно достатъчни спецслужбите да започнат масово разплитане на корупционния възел в митниците, който не свършва с ОПГ-то около Паскал.

Очаквайте продължение за цигарените схеми на контрабандиста Николай Николов през ГКПП „Дунав мост 2” и ролята на Иво П., както и бизнесът на митничаря зад граница

1 Коментар
  1. BASBAKAN BOYKO скоро ще цъфнe на „Козяк“ Str за политическо убежище! казва

    Р. МИЛЕНОВ: СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ – ПОЛИТИЦИ И МУТРИ КРАДАТ МИЛИАРДИ ОТ ДЪРЖАВАТА, СЛУЖБИТЕ ПОСРЕДНИК Не се страхувай с Васил Василев 33,3 хил. абонати
    https://www.youtube.com/watch?v=TcL6RQGo8vo

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.