Заблуда в Narod.bg: Благомир Коцев опита да се измъкне с хвърчащ лист от „Панамските досиета”

1 12 109

Кметът от ПП Благомир Коцев отново си помисли, че е по-хитър от варненци, като им спусна манипулираща информация, че 100% е излязъл от офшорните си дружества, част от скандала „Панамските досиета”, отсече пред Narod.bg източник от Община Варна.

Преди ден градоначалникът изпратил до Общинската избирателна комисия документи, „доказващи”, че няма участие в офшорни дружества, регистрирани в Малта, съобщи тържествено пресцентърът на местната администрация. Ако все още участва в офшорки, Коцев рискува да бъде отстранен от така мечтания пост, носещ политически и финансови стимули.

Преди време специално подаден сигнал срещу Благомир Коцев разкри, че кметът е нарушил Закона за местното самоуправление и местната администрация, като не е излязъл в срок от управлението на офшорните си компании.

Цитираният закон не допуска кметове да бъдат членове на надзорни, управителни и контролни органи на търговски дружества след встъпването им в длъжност. По тази причина те трябва да прекратят евентуални участия в срок от един месец след полагането на клетва.

За да спаси кметския пост, Коцев изпратил „документи”, които са тухла в неговата защитна стена – че вече нямал пръст в офшорни компании.

Реклама

„Данните са от Търговския регистър на Малта и са преведени от лицензирана агенция за преводи”, пише в информацията, разпространена от общинския пресцентър.

И точно тук е уловката, категоричен е общинарят пред Narod.bg.

Данните, които цитират подчинените на Благомир Коцев пиари, са минали през превод и легализация. Легализацията е процес, който е нужен, за да се удостовери, че един документ има правна сила и е издаден от компетентен орган.

България е страна, подписала Хагската конвенция от 1961 г. Страните-членки имат споразумение, което гласи, че за легализацията на документи, представяни между тези държави, е нужна заверка с Апостил (APOSTILLE), каквато Благомир Коцев неслучайно премълчава дали е извършена.

Превод и легализация означава единствено, че един лист хартия е преведен, а преводът е издържан и отговаря на текста.

НО НЕ ОЗНАЧАВА, че документът е истински, т.е., липсва информация за неговата достоверност, посочи източникът на Narod.bg начина на манипулация. Така излиза, че Благомир Коцев попада в хипотезата да е незаконно на поста кмет на Варна заради недоказано напускане на офшорни схеми, което е пореден скандал с брокерите ПП, завърши общинският служител.

1 Коментар
  1. Д-р Менгеле казва

    По тироида ще ги разпознаете!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.