Удар на Narod.bg: Краля на цигарите Паскал е ОРОН от 40 години

2 27 193

Контрабандистът Никола Николов – Паскал, който е в дъното на разразилия се корупционен скандал в Агенция „Митници” с ареста на шефката Петя Банкова и двамата ѝ „съдружници” – бащата и синът Марин и Стефан Димитрови, е ченге, при това с поне 40 години история.

Новината всъщност е вехта, защото подозрения витаеха и до момента, но по-рано днес до медиите бе разпратена снимка на членската карта на димитровградския мафиот от Асоциацията на служителите от МВР, работили и работещи срещу организираната престъпност.

По този повод източник на Narod.bg от спецслужбите обясни, че всъщност контрабандистът Паскал не е обикновено ченге, а е ОРОН – оперативен работник на обществени начала.

„Това означава, че бандитът има всички права на униформен служител, но без задълженията, представете си го”, коментира информаторът на Narod.bg.

Нещатен сътрудник ОРОН е използван преди всичко от Първо главно управление (ПГУ) на „Държавна сигурност”.

За ОРОН са подбирани лица, предварително проверени, членове на БКП или на ДКМС, които по една или друга причина не са могли да отговорят на всички изисквания за назначаването им като щатни сътрудници/служители в ПГУ.

Реклама

Към момента издирването на Никола Николов продължава, той получи задочно обвинение за участие в организирана престъпна група за пране на пари и подкупи заедно с Петя Банкова, Марин Димитров и синът му Стефан, за когото разкрихме, че е интимен с митничарка №1.

Известният като Краля на цигарите Паскал няма досие в МВР и никога не е бил обвиняван и съден. Той е осветен през 2015 г. , когато високопоставен източник от Агенция „Митници” разказа пред медиите, че Паскал е ощетил държавата с милиарди.

Печалбата му била от контрабандно внесени цигари, дейност, с която безнаказано се занимавал през последните 25 г. Експерти тогава коментират, че само за месец прекарвал през ГКПП Капитан Андреево стока за около 130 млн. лв. От 17 тира месечно загубите за държавата от неплатени мита и ДДС били над 30 млн. лв., а митничарите милионери на пункта прибирали от всеки камион по 100 хил. лв.

Цялото му име е Николай Димитров Николов. Роден е на 8 май 1961 г. в Димитровград. Официалният му адрес бил в Хасково, поне така е преди 9 г. Слабостта му обаче била местност на 28 км от Кавала, където прекарвал по-голяма част от времето си.

Николов бил агент на службите. Подписал декларация за сътрудничество още по времето на Държавна сигурност. „Работил” или за контраразузнаването, или по-малко вероятно – за икономическата полиция. Поради контактите си останал в сянка.

Понесъл само един сериозен удар. През 1998 г. контраразузнаването провежда операция, при която задържат три тира с контрабандни цигари, влезли от Гърция през ГКПП „Ново село”.

В два склада в Хасково е открита още толкова нелегална стока, колкото в задържаните камиони. Изобличени са трима митничари и петима високопоставени служители на контраразузнаването и полицията в Хасково, работили за Паскал.

След този случай името му повече не се споменава. Задържани са десетина души, но контрабандистът не е сред тях, защото по това време бил в Гърция.

2 Коментара
  1. Обикновен капитализъм, сър! казва

    Доказателствата срещу Коцев са много повече от снимката, на която получава скъп часовник Hublot на стойност 50 000 лв. от Стефан Димитров. Има засечена активна кореспонденция между Живко Коцев и шефката на митниците Петя Банкова, която изобщо не е била свързана с професионалните им задължения, а се е отнасяла до обезпечаването на каналите за трафик на цигари без бандерол през българските гранични пунктове. Точно тези данни дадоха основание на съдия Тони Гетов от Софийски градски съд да заключи в събота, че прокуратурата трябва да прецизира процесуалното качество на Живко Коцев и от свидетел, той да стане обвиняем.

  2. J.English MI6 казва

    За 40 год канграбандиста ПАСКАЛ натрупал колосалните 500 МИЛИОНА ЛЕМА които кътал в турски,жрйцки и др чужди БАНКИ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.