СЪТРЕСЕНИЕ в Narod.bg: Асен Василев с обвинение за корупцията в митниците?

6 28 387

Очаква се сериозно сътресение по върха на държавата – финансовият министър в оставка Асен Василев може да бъде обвинен за участие в организираната престъпна група (ОПГ) за пране на пари и контрабанда в митниците като съучастник на Петя Банкова, баща и син Марин и Стефан Димитрови и техния кукловод Николай Николов – Паскал. Това твърди само пред Narod.bg високопоставен източник от спецслужбите!

Усилено се проверява информация, по която имало събрани доказателства, че митничар №1 Кака Петя се отчитала на Асен Василев. Narod.bg припомня, че Петя Банкова е лично назначение на финансовия министър, добутана до зам.-директор на митниците и накрая до митничар №1.

Връзката между двамата е направена от покойния вече Алексей Петров, и по-скоро от неговия бодигард тогава Георги Скриников, с когото Петя Банкова имала интимни отношения, което само Narod.bg разкри.

Реклама

Не е тайна, че Асен Василев вече е разпитван за корупционния ад в митниците, а от прокуратурата не скриха, че във всеки един момент в зависимост от данните свидетелите могат да станат обвиняеми.

„Не съм взимала пари. В сауна не съм се срещала с никой. Никой не ми е искал пари, никой не ми е предлагал пари. Асен Василев не ми е искал пари, а и аз не съм вземала пари.

Това каза митничар №1 Петя Банкова, докато я водеха с белезници към съдебната зала, макар вече никой да не вярва на думите ѝ след плоската лъжа, че не познава любовника си Стефан Димитров, с когото си разменяли интимни съобщения като осмокласници. Малката Яра лъсна и в братска прегръдка с другия „колос” в ПП – Кирил Петков.

Това изречение се е случайно изпуснато, тя се презастрахова и в рамките на разследването може да обърне показанията си и така да „изгори“ Асен Василев, коментира източникът ни.

6 Коментара
 1. Бай Ставри казва

  Добре де, „народ“ бг, а какво стана с ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, „БарселонаГЕЙТ-ИстамбулГЕЙТ“,……………???? КОЛКО НАРКОТИЦИ са ЗАЛОВЕНИ на границата през ПОСЛЕДНИЯТ МЕСЕЦ????

 2. Kараколювите ловки диагностицирани калинки казва

  лавният прокурор Борислав Сарафов, въпреки че Живко Коцев и Николай Денков вчера на брифинг се изплюха върху честта му и го обвиниха в натиск срещу Коцев, е започнал да мънка и да се гъне„Софийски градски съд при определяне на мярката за неотклонение на шефката на митниците Петя Банкова е критикувал прокуратурата, като е посочил, че има данни за съпричастност към престъпната дейност и на свидетел Номер 3, като следва да се обсъди привличането му като обвиняем.“Както информира АФЕРА именно главният секретар на МВР е защитен свидетел под номер №3.Вчера след скандалния брифинг на Николай Денков и главния секретар на МВР Живко Коцев, в който Коцев се отказа от оставката си и обвини главния прокурор Сарафов в натиск, е имало съвещание на главния прокурор Борислав Сарафов, шефа на КПКОНПИ Антон Славчев, шефа на ДАНС Пламен Тончев и разследващи по досъдебното производство за контрабанда, пране на пари и корупция.На съвещанието е била и прокурор Илияна Кирилова от СГП.Шефът на ДАНС Пламен Тончев, както и прокурор от СГП Илияна Кирилова категорично са изразили становище, че трябва Живко Коцев да бъде задържан с искане за постоянна мярка задържане под стража от прокуратурата.Вижте снимките на Бойко Рашков и Живко Коцев заедно с партньорите на Паскал
  И сега внимание! Главният прокурор Борислав Сарафов, въпреки че Живко Коцев и Николай Денков вчера на брифинг се изплюха върху честта му и го обвиниха в натиск срещу Коцев, е започнал да мънка и да се гъне. Вторият, който мазмантийски също се е огънал е бил шефа на КПКОНПИ Антон Славчев.
  КОЙ е продиктувал огъването на главния прокурор и шефа на КПКОНПИ, се сетете сами! Никак не е трудно!
  Днес при гледане на мерките за неотклонение самия съд дава становище, че прокуратурата трябва да привлече защитен свидетел №3 Живко Коцев като обвиняем. Демек да го арестува и му поиска мярка задържане под стража.Прокурорите се огънаха за главния секретар Живко Коцев (ВИДЕО)АФЕРА информира всъщност кой точно е оказал натиск на Коцев да обърне позицията си и да отегли оставката си. Скандалната позиция по спасяването от арест на Живко Коцев на главния прокурор Сарафов и шефа на КПКОНПИ означава, че ОНЗИ, КОЙТО ИМ ДЪРПА КОНЦИТЕ, заради хатъра на „простоидиотите“ ги е спрял да употребят по предназначение закона и да спасят корумпирания тип Коцев от арест.

 3. Биби казва

  Прав беше Вежди, много курвалък, путкарлък и педалчета по върховете на държавата.

 4. многознайко казва

  Е добре де-всички отгоре до долу споменати в пиесата с пранги и в ареста.На кой не му е яснозащо и как се става шеф на митниците?Винаги е имало отчисления и за шефа и за върховете.Линията е ясна с изключение на онова недорадумение -Емил Димитров,по времето на Царя,ама той едва добута 6 месца щото не се вписа в схемите/и защото забрави тези с които тръгна на този пост-повярва си/,ама-не статуквото го изтика.Всички останали стари и нови герой са слагани само да отчисляват….Крав трабва-кръв за да се оправим.Ивинете ме за безпардонността ама ако има друга рецепта-кажете я.Робска държава сме-робска-търпим и това си,а други трупат ли трупат….пачки.

 5. Кокорчо казва

  Кокорчо ще стяга куфарите май

 6. Со керез казва

  хАдся, че КОГА не е имало корупция по митниците на Чингинестан?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.