СЕНЗАЦИЯ в Narod.bg: Краля на цигарите Паскал е арестуван? Пълни глупости, вижте къде се крие

2 18 433

Цяла сюрия медии се трети ден се надпреварват да лъжат читателите си, че соченият като контрабандист на цигари Паскал бил арестуван заедно с шефката на митниците Петя Банкова и бащата и синът Марин и Стефан Димитрови. Това е откровена лъжа – Паскал е на свобода, разкри източник на Narod.bg в от МВР. Според неофициална информация за ареста на Паскал службите са поискали съдействие от властите в Гърция, където се крие мафиотът, подчерта униформеният източник на Narod.bg.

Както първи писахме, разследващите разполагат с информация за чадър над трафика на цигари, като само за последните 2 години през България са преминали транзитно над 600 тира. Загубата на камион от такси и данъци е 30 милиона лева, т.е., общо 18 милиарда лева!

Иначе в сериозните медии вече излезе, че трети ден издирват сочения за контрабандист Николай Николов – Паскал. Той е обвинен като член на престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Заедно с него подведени под отговорност са и още трима, сред които шефката на Агенция „Митници“ Петя Банкова.

Паскал не е бил открит на адресите му по време на акцията на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията. Затова е обявен за издирване. Повдигнато му е обвинение задочно, съобщава NOVA.

Известният като Краля на цигарите Паскал няма досие в МВР и никога не е бил обвиняван и съден. Той е осветен през 2015 г. , когато високопоставен източник от Агенция „Митници“ разказа, че Паскал е ощетил държавата с милиарди.

Реклама

Печалбата му била от контрабандно внесени цигари, дейност, с която безнаказано се занимавал през последните 25 г. Експерти тогава коментират, че само за месец прекарвал през ГКПП Капитан Андреево стока за около 130 млн. лв.

От 17 тира месечно загубите за държавата от неплатени мита и ДДС били над 30 млн. лв., а митничарите милионери на пункта прибирали от всеки камион по 100 хил. лв.

Цялото му име е Николай Димитров Николов. Роден е на 8 май 1961 г. в Димитровград.

Официалният му адрес бил в Хасково, поне така е преди 9 г. Слабостта му обаче била местност на 28 км от Кавала, където прекарвал по-голяма част от времето си. Николов бил агент на службите.

Подписал декларация за сътрудничество още по времето на Държавна сигурност. „Работил“ или за контраразузнаването, или по-малко вероятно – за икономическата полиция. Поради контактите си останал в сянка. Понесъл само един сериозен удар.

През 1998 г. контраразузнаването, тогава ръководено от ген. Атанас Атанасов, провежда операция, при която задържат три тира с контрабандни цигари, влезли от Гърция през ГКПП Ново село. В два склада в Хасково е открита още толкова нелегална стока, колкото в задържаните камиони.

Изобличени са трима митничари и петима високопоставени служители на контраразузнаването и полицията в Хасково, работили за Паскал. След този случай името му повече не се споменава. Задържани са десетина души, но контрабандистът не е сред тях, защото по това време бил в Гърция

2 Коментара
  1. многознайко казва

    Пу да му се невиди-и този го изтъпвахме като Еврото.Защо ли??Много просто-ако си отвори и той устата-става същия сценарий като Нотариуса.Ама се се е спасил с голямата дистанция.И сега какво ще стане с фитнес салоните му….Нашето населено място е за закриване.И градеж от АБ наново.Тия съсипаха всичко чак от турското робство.И както каза един приятел сутринта-без кръв нищо няма да стане.Седенките пак се заформят,а вие-роби български ще получите от същото в двоен размер,което е било до сега.Тия партии и управници нямат наяждане…….

  2. Митко казва

    Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки:–- https://e.vg/Alkotox

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.