ОБНОВЕНА! Ето ги министрите на Димитър Главчев – Кирил Петков побесня! Вотът е 2 в 1 на 9 юни (НА ЖИВО)

1 6 907

Димитър Главчев, когото президентът Румен Радев номинира за служебен премиер, представя пред държавния глава и парламентарните политически сили своето предложение за състав на правителство. Главчев е бивш председател на парламента, а сега оглавява Сметната палата. Радев провежда консултации за служебния кабинет с парламентарно представените формации, както изисква Конституцията. При консултациите стана ясно, че изборите ще са на 9 юни и ще са 2 в 1, предсрочни парламентарни и редовни европейски.

Четирима стари министри остават в новия кабинет – министърът на МВР Калин Стоянов, образователният Галин Цоков, земеделският министър Кирил Вътев и транспортният Георги Гвоздейков.

Ето го кабинета:

Людмила Петкова – вицепремиер и министър на финансите

Калин Стоянов – министър на вътрешните работи

Ивайло  Ценов – министър на външните работи

Виолета Коритарова – министър на регионалното развитие

Ивайло Иванов – министър на социалната политика

Атанас Запрянов – министър на отбраната

Мария Павлова – министър на правосъдието

Галин Цоков – министър на образованието

Галя Кондева – министър на здравеопазването

Найден Тодоров – министър на културата

Реклама

Петър Димитров – министър на околната среда и водите

Кирил Вътев – министър на земеделието

Георги Гвоздейков – министър на транспорта

Петко Николов – министър на икономиката

Росен Карадимов – министър на иновациите

Владимир Малинов – министър на енергетиката

Валентин Мундров – министър на електронното управление

Евтим Милошев – министър на туризма

Георги Глушков – министър на младежта и спорта

„Постарах се да има експерти, да има приемственост и да бъде политически балансирано“, обясни Главчев за номинациите си. Той подчерта, че макар основната му задача е да организира избори, ще работи да следва европейския път на България. За Стоянов каза, че това е било най-трудното му решение, за което се е колебал много, но накрая го е одобрил след оставката на главсека на МВР Живко Коцев.

Междувременно съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков побесня при обявяването на състава на служебния кабинет. Както се очакваше, той протестира оставането на Калин Стоянов като вътрешен министър и на транспортния министър Георги Гвоздейков в новото правителство.

„Това не е просто изненада, ние сме взривени. Изборите ще зависят изцяло от ГЕРБ. Очаквам по-големи манипулации, отколкото на местния вот“, изсъска Киро.

„С Гвоздейков, единственият наш представител, говорих вчера. Казах му, че решава на своя отговорност. Щом е приел, значи ще бъде изключен от „Продължаваме промяната“, продължи бившият премиер.

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=1294116278643994

1 Коментар
  1. Ангел казва

    Cпpете да пиете за мнозина това е пpоблем, който не е толкова лесен за pешаване, аз cамият знам. Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки:– https://e.vg/Alkotox

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.