Започва се: Румен Радев вика премиера Димитър Главчев

1 1 921

Бъдещият служебен премиер Димитър Главчев и представители на парламентарните партии ще се срещнат с президента Румен Радев днес. Очаква се да бъде представен съставът на бъдещия кабинет. Миналата събота Главчев получи от държавния глава задачата да състави правителство. Срокът бе една седмица, макар че такъв официално не е посочено.

Според неофициална информация Главчев ще предложи списък с имена, който в голяма степен дублира правителството, предложено от ГЕРБ в края на 2022 г. Тогава за премиер бе номиниран проф. Николай Габровски. Този състав обаче не получи достатъчно подкрепа в парламента.

Реклама

Главчев ще стане премиер след като ГЕРБ и ПП-ДБ не можаха да се разберат за планираната ротация. Той бе посочен за длъжността, тъй като след последните промени в Конституцията президентът е задължен да избира от хората на определени длъжности. Сред тях е шефът на Сметната палата, какъвто е Главчев в момента. От постоянната си длъжност той ще излезе в неплатен отпуск.

Основната задача на служебното правителство ще е организацията на предстоящите избори. Наред с това обаче вече започнаха промени в службите за сигурност. В четвъртък стана ясно, че главният секретар на МВР Живко Коцев е подал оставка. Както Narod.bg разкри, причината е връзките му с Марин Димитров – Ярата, и синът му Стефан. Прякорът Ярата идва от факта, че преди години Марин е бил шеф на Изпълнителна агенция „Рибарство и аквакултури“ (ИАРА).

Ден по-рано при акция на ДАНС и прокуратурата бе арестувана шефката на агенция „Митници“ Петя Банкова. Тя бе обвинена като участник в престъпна група. В момента тя е задържана като се очаква в събота съдът да реши дали Банкова трябва да остане за постоянно в ареста.

1 Коментар
  1. Ангел казва

    Cпpете да пиете за мнозина това е пpоблем, който не е толкова лесен за pешаване, аз cамият знам. Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки:–- https://e.vg/Alkotox

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.