Третата световна война? ЕС праща войски в Украйна

9 16 261

Няколко държави от НАТО и Европейския съюз обмислят възможността да изпратят войници в Украйна на двустранна основа, заяви днес словашкият премиер Роберт Фицо, предаде Ройтерс.

Дали това е началото на Третата световна война?

Фицо, който отдавна се противопоставя на военните доставки за Украйна и е заел позиция, която някои критици смятат за проруска, не даде подробности, а други европейски лидери не коментираха веднага казаното от него. Той говори преди срещата на европейските лидери в Париж, на която се очаква да присъства тази вечер.

„Ще се огранича да кажа, че тези (в подготовката за срещата в Париж) предполагат, че редица страни от НАТО и ЕС обмислят, че да изпратят свои войски в Украйна на двустранна основа“, заяви Фицо на телевизионен брифинг след заседанието на словашкия съвет за сигурност.

„Не мога да кажа с каква цел и какво би трябвало те да правят там“, каза той, като добави, че Словакия, член на ЕС и на НАТО, няма да изпраща войници в Украйна.

Реклама

Фицо заяви, че вижда риск от голяма ескалация на конфликта в Украйна и че повече информация не може да бъде разкрита пред обществеността.

Около 20 европейски лидери, сред които и Фицо, ще се съберат днес в Париж, за да изпратят на руския президент Владимир Путин послание за европейската решимост по отношение на Украйна и да се противопоставят на решителността на Кремъл, че Русия е длъжна да спечели войната, която навлезе в третата си година.

Френският президент Еманюел Макрон покани европейските лидери в Елисейския дворец на работна среща, обявена в съвсем кратки срокове, заради това, което според неговите съветници е ескалация на руската агресия през последните няколко седмици.

Фицо заяви, че свикването на срещата показва, че стратегията на Запада по отношение на Украйна се е провалила. Той заяви, че ще участва конструктивно в заседанието, въпреки че по думите му „го побиват тръпки“ от изпратените материали за обсъжданията.

Според него Западът е демонизирал Путин с надеждата да постави Русия на колене, само че е ударил на камък. Освен това Фицо заяви, че НАТО “се разширява на изток”, което застрашава интересите на Москва.

“Украйна, Русия и Европа се нуждаят от мир. И Украйна, и Русия се нуждаят от гаранции за сигурност от най-силните международни играчи. Не приемам аргумента, че взаимното избиване на украинци и руснаци трябва да продължи, за да може Украйна да договори по-справедливи условия за мир”, подчерта Фицо.

9 Коментара
 1. Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист казва

  В Киев плъшокът Денков е на път да ни вкара във война:
  Денков: Предстои да бъде обсъдено дали България ще подпише двустранно споразумение за сигурност с Украйна
  Свързани текстове: Роберт Фицо: Западни държави обмислят двустранни споразумения за изпращане на войски в Украйна

 2. Има разписани ясни текстове в Наказателния кодекс на Р. България за подпалвачите на война. казва

  Ще има Нов Народен съд ако главна прокуратура проспи въвличането на Р. България в гражданската война на територията на Украйна и не озапти такива престъпни подпалвачи на война като Денков и Тагарев. >>>>> Глава четиринадесета. ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ МИРА И ЧОВЕЧЕСТВОТО Раздел I. Престъпления против мира [Препратки от статии] [Препратки от практики] [Препратки от процедури] [Бележки] Чл. 407. Който върши по какъвто и да е начин пропаганда за война, се наказва с лишаване от свобода до осем години. [Препратки от статии] [Препратки от практики] [Препратки от процедури] [Бележки] Чл. 408. Който пряко или косвено, чрез печат, слово, радио или по друг начин се стреми да предизвика въоръжено нападение от една държава върху друга, се наказва за подстрекателство към война с лишаване от свобода от три до десет години. [Препратки от статии] [Препратки от практики] [Препратки от процедури] [Бележки] Чл. 409. (Изм. – ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Който планира, подготвя или води агресивна война, се наказва с лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години или с доживотен затвор без замяна.

 3. Румeн Мустафа Радев казва

  Майкопродавците на Галя от ПосолствоТО утре тайно приемат още два самолета от Австрия с криминални елементи
  виж пик.бг

 4. миуи ваниуи казва

  грозната путка галиту бърка всички лайна в територийката

 5. ???? казва

  От „народ.бг“ ,ще има ли ПРЕДСТАВИТЕЛИ ТАМ ?

 6. обикновен Човек казва

  Нещата са сериозни. Ако БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД не почне да решава сам живота си, чака ни СМЪРТ И РАЗРУШЕНИЯ КАТО В УКРАЙНА, ГАЗА И МНОГО ДРУГИ ТОЧКИ ПО ЗЕМЯТА. КАРТИНКИТЕ ОТ ТАМ НЕ СА ЛИЦЕПРИЯТНИ, НАЛИ????

 7. Д-р Менгеле казва

  Денков подари на Зеленски копие на меча на хан Кубрат (Обновена) – 24ч
  Сапунджията, наследник на влашки цигани роби, знае ли, че хазарите разрушават Магна България на Епник и Кубрат ?
  Какво прави този парцал като премиер на България!!!???

 8. Д-р Менгеле казва

  И може ли, аджеба Народ, уж, да не ми бутате под носа реклами в стила на физкултурника-седможилищник домнул Фльореску, джитанка романеску?

 9. Д-р Менгеле казва

  Боклуци, що не коментирате олигофренския ГАФ на ДенкоТО?
  Защото не сте българи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.