Лобизъм в Темида: Скандалната Ина Лулчева излетя и от Висшия адвокатски съвет

8 22 237

Часове след като станаха ясни подробности около скандалното пускане на свобода на Наум Шопов, при което остават съмнения за упражнено влияние върху съда, адвокатката на актьора – Ина Лулчева, се замеси в нов скандал, пише Alarma.bg.

Още в началото на годината устата юристка била учтиво помолена да напусне ръководството на Висшия адвокатски съвет, тъй като юристите не могли повече да понасят наглото и самовлюбено поведение на тяхната колежка.

Според източниците на Alarma Лулчева се държала като застаряваща примадона и настоявала предложенията ѝ да се приемат безкритично от другите членове на съвета. Когато не ставало на нейното, възрастната юристка се сърдела като малко дете.

Друга причина колегите на Лулчева да не желаят да общуват с нея бил навикът ѝ да записва разговорите, които провежда. Този неин маниер стана публично достояние от филма за Антикорупционния фонд за проблемите с правосъдието на мъжа на Ивайла Бакалова – Веселин Денков – Весо Брадата.

Криейки се привидно зад намерението да бори несправедливото специализирано правосъдие, Ина Лулчева всъщност целяла да освети своя враг номер 1 в нишата за нерегламентирано влияние сред магистратите Мартин Божанов.

Именно Лулчева е дала подлата идея на Бакалова да прави аудио- и видеозаписи на всички свои срещи с политици като Яне Янев, да пази чатовете с Мис Бикини Боряна Йовчева, да говори клевети срещу бившия премиер Бойко Борисов и други. Наивната манекенка се подвела по акъла на манипулативната адвокатка и това сега ѝ коства много тревоги и грижи.

Борбата на Лулчева срещу специализираното правосъдие била финансирана щедро от братята Бобокови, които пък търсели отмъщение от бившия властови елит за позорните си арести. Източниците ни споделят, че архивите с компромати на Лулчева никак не са скромни и могат спокойно да се мерят с тези на Божанов.

Реклама

От уважение към своята колежка членовете на адвокатския съвет предложили на Лулчева тя сама да подаде оставка, вместо да бъде позорно изхвърлена и заменена с някой от резервните членове на съвета, сред които изпъкват много стойностни личности.

Вместо да постъпки коректно обаче, адвокатката не изнервила на стила си и дръпнала уж емоционално, но всъщност добре подготвено слово. В речта си пред общото събрание на адвокатите Лулчева не пропусна да спомене името на своя покоен конкурент за задкулисно влияние в съдебната система Мартин Божанов – Марто Нотариуса.

След елиминирането на Мартин Божанов и изчезването на Пепи Еврото сега кръгът около Лулчева се оформя като един от основните центрове за кадруване в правосъдната система.

Именно от висотата на позицията си като член на Висшия адвокатски съвет Лулчева бе допускана до участие в различни парламентарни комисии и законодателни инициативи, които пък ѝ гарантираха свободен достъп до висши магистрати и политици.

Сега с оглед осветляването ѝ като тъмен лобист в правосъдната система не е ясно какви ходове ще предприеме Лулчева. Близки до адвокатка споделят, че огромното ѝ его било силно наранено от случилото се и тя крои планове за отмъщение, което включва и компроментиране на неудобни колеги.

Ако се съди по видяното във филма на АКФ по случая на Веселин Денков, Лулчева няма много скрупули и е готова на всякакви средства, за да постигне целите си. Цели, които сериозно се различават от положителния медиен образ, който Лулчева се опитва да гради за себе си.

8 Коментара
 1. Alex казва

  Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:– https://do.my/bluestone

 2. Доктор Мермерски казва

  Като гледам снимката си мисля, че и 10 пъти подобрена формула на Виагра не би помогнала.

 3. Д-р Менгеле казва

  ДоктОре, а ти какво очакваш от някой с фамилия ЛУЛЧЕва? Lulo/Lolo/Lalo, вж. уикито, означава ЦИГАНИН-ОВ/А. Колкото и да си избелиш муцуната чрез чифтосване, фундаменталните генки не можеш да смениш.
  Ми, прима доната е със 100% бяла коса, виж пътчето – като е прима да се боядисва по-често.

 4. младши адвокад Тапчилещофф казва

  Тъз кална пача защо не се къпе, бе ? Отдалече смърди на умрели лебеди.

 5. Почитател на супите по 40 лева в ресторант "Ода за чорбаджи Цеко" казва

  Цитат: „Именно Лулчева е дала подлата идея на Бакалова да прави аудио- и видеозаписи на всички свои срещи с политици като Яне Янев, да пази чатовете с Мис Бикини Боряна Йовчева, да говори клевети срещу бившия премиер Бойко Борисов. “
  Не ми го побира акъла, как може тази супер-мега-ултра нагла Лулчева да говори измислени клевети срещу най-свестния, най-честния, най-почтения, най-не крадливия български политик, Б. М. Борисов??? Срещу човека на думата си, каквото е казал, до край отстоява на думите си, никога не дси сменява мнението. За последните 25 години не е изрекал и една малка лъжа, камо ли голяма! Това преяля чашата на търпението, тази Лулчева е огромен престъпник, да посегне с мръсните си пръстенца на най-милото ни, на нашата надежда, на самия гемерал господин Б..М.Борисов, срам и позор за Лулчева!!! А и както казва коментар № 1 , Лулчева злоупотребява с хигиената, не се къпела, това още повече усложнява ситуацията!

 6. Николай Георгиев казва

  ЕЙ СЪЩИТЕ КАТО ПИК СТЕ НЯМАТЕ НИКАКВА РАЗЛИКА. ДОЛНА ЖУРНАЛИСТИКА ТОВА Е .

 7. Д-р Менгеле казва

  Супар, хвани едните удари другите. Чингинестан е това.

 8. tidero7488 казва

  Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:– https://do.my/bluestone

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.