Иван Гешев погна двама журналисти за „лъжливи твърдения”

1 8 929

Бившият главен прокурор Иван Гешев е сезирал Комисията по журналистическа етика за поведението на водещите на сутрешния блок на „Нова телевизия“ Виктор Николаев и Мирослава Иванова.

В писмо до медиите той пише, че в предаването на 19 февруари двамата са разпространили „лъжливи твърдения“ за него, свързани с негова близост с разстреляния в края на януари Мартин Божанов-Нотариуса.

Реклама

Според него в публичното пространство тече кампания по очерняне на името му и двамата журналисти са допринесли за нея с разпространяването на невярна информация. Гешев цитира техни думи, в които е поставен заедно с Божанов в една група за влияние в съдебната власт.

Гешев вече заведе дело за клевета срещу съпредседателя на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Атанас Атанасов и депутатите от коалицията Никола Минчев и Бойко Рашков. Адвокат Емануил Йорданов също е в списъка му с хора, срещу които води дело.

1 Коментар
  1. Ангел казва

    Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:– https://do.my/bluestone

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.