Сарафов, спиш: Как се крадат 2 млн. с ремонт на селски път за рекордните 12 000 лева на метър

2 7 627

Главният прокурор Борислав Сарафов е време да поработи за тлъстата си заплата от 15 хиляди лева – ремонт на 1,3 км междуселски път с няколко дупки по него в община Харманли ще струва 1,609 млн. лв. без ДДС – около 2 млн. лева с данъка, което прави близо 12 хил. лв. за всеки метър от него. Това стана ясно по време на публичното обсъждане на бюджета на общината за 2024-а.

За ремонта на същата отсечка от 1,3 км. до с. Шишманово през 2019 г. беше избран изпълнител, а стойността на договора, сключен тогава бе 618.5 хил. лв. без ДДС. Този ремонт обаче не бе реализиран поради липса на финансиране, предаде „За истината“.

Сега се оказва, че за ремонт на същия път в бюджета на Харманли са заложени двойно повече средства. За сравнение – в проектобюджета на Харманли за т.г. за ремонта на друг междуселски път – до с. Доситеево за отсечка от 6.6 км са заложени 3.5 млн. лв., или по 530 хил. лв. на километър.

„Какъв е този път, дето искате да го правите за 12 хил. лв. на метър? Това е междуселски път и не се нуждае от основен, а само от частичен ремонт!“, каза по време на обсъждането Христо Христов, жител на харманлийското с. Шишманово.

Реклама

Според него в селото официално живеят 475 души и най-малко 150 от тях работят в чужбина. В селото има само 300 м асфалтирана улица и 30 м тротоар. Останалите улици са напълно разбити, водата е негодна за пиене въпреки цената от 5 лв. за куб. м и се доставя с водоноски заради липсата на водопровод. В селото няма и канализация, а всички фекални води се изливат в дерета, което прави миризмата от тях непоносима през летните месеци.

„От името на шишмановци не разрешаваме тези милиони да отидат на това място”, каза Христов. Това е мнението на 90% от хората.

Тези 1,3 км. със злато ако ги направим, ще ни излезе по-евтино. По тази отсечка има само 15 дупки за оправяне. С един самосвал асфалт може да се ремонтира, а вие за тази отсечка искате да похарчите 1.6 млн. лв.?” Според Христо Христов, ако жителите на селото видят машини за работят по този път, ще направят жива верига, за да ги спрат.

„Мога ей тук пред всички да обещая, че пътят няма да се случи, за да няма живи вериги”, каза в отговор кметът на Харманли Мария Киркова (ГЕРБ). До нея вече са били изпратени предложения за инвестиране на парите, предвидени за скандалния пътен ремонт в други дейности, които са крайно належащи за селото.

2 Коментара
  1. !!! казва

    Оставете на спокойствие „Другарят“ Сарафов,той ТЪРСИ НОЩНОТО ШКАФЧЕ !!!

  2. Тодор казва

    Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:– https://do.my/bluestone

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.