Напрежение в Narod.bg: Военните под пара – чака се финал на далаверата за 400 милиона с 3D радарите, Тодор Тагарев става обвиняем?

7 8 443

Гузно мълчание от Министерството на отбраната за готвената грандиозна манипулация с търга за закупуването на седем 3D радари (пет стационарни и два мобилни) за нуждите на Българската армия – Narod.bg вече осветли схемата, според която министър Тодор Тагарев има (не)обяснимо желание френската „Талес” да спечели поръчката за 400 милиона лева.

Както вече писахме, източници от МО са категорични, че Тагарев вече бил предрешил победителя, а когато се заформи скандалът с лобизма, което е неминуемо, да „изгори” своя зам.-министър полковника от резерва Станимир Георгиев, който да бъде посочен като виновник за опорочената обществена поръчка за рекордна стойност.

Цялата драма е заровена с отказа на Тагарев да допусне подобряване на офертите от претендентите да доставят 3D радарите – „Локхийд Мартин” (САЩ), „Леонардо” (Италия), „Елта” (Израел), „Индра” (Испания) и „Талес” (Франция). Военният министър очевидно смята цяла България и куп експерти от МО за глупаци, защото аргументът му да не допусне сваляне на цената и подобряване на условията, от което Българя само ще спечели, е „защото не е по процедура”.

Т.е., обществена поръчка за доставка на специализираното оборудване, която е представена с тежест върху най-ниската цена, не е добре да стане… по-евтина? За такива абсурди в нормалните държави се намесва прокуратурата, категоричен е източникът ни под пагон.

По повод колосалната далавера Narod.bg вече зададе няколко основополагащи въпроса, на които московският възпитаник с евроатлантически мераци Тодор Тагарев е задължен да отговори:

 1. Вярно ли е, че Министерството на отбраната няма да поиска подобрение на офертите за 3D радарите?
 2. Кой е предложил/наложил абсурда?
 3. Коя сенчеста фигура в Министерството на отбраната налага ощетяващото България обстоятелство да не поискаме подобрена оферта от всички участващи в търга фирми?

Ето и въпрос №4, на който Тагаренко, както подигравателно наричат 63-годишния бивш съветник в украинската армия, родом от Стамболийски, отново ще замълчи гузно:

Реклама

В КОИ ТЪРГОВЕ ВИНАГИ СЕ Е ИСКАЛО ПОДОБРЯВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ В ИНТЕРЕС НА БЪЛГАРИЯ?

Защото когато стане ясно, че искането на по-ниска цена и по-добри условия за спечелването на обществената поръчка за 400 милиона лева въобще не е прецедент, а практика, стига да се изолират факторите „корупция” и „бонус под масата”, ще лъсне фактът, че под носа ни доморасли политици си разиграват коня както си поискат.

Натискът в МО по казуса нараства с всеки изминал ден, тъй като Тодор Тагарев най-вероятно ще се раздели с поста при ротацията, което автоматически обезсмисля всичките му усилия да пробута „Талес” за доставчик на 3D радарите.

Както тоново първо Narod.bg съобщи, негласно е заповядано утре – 14 февруари, да се вземе окончателно решение победител да е френската компания, а още в петък 16 февруари, обществената поръчка да се обнародва.

За ужас на Тагаренко бившият военен министър Красимир Каракачанов осветли престъплението с коментар, че „ако се поиска подобряване на ценовата оферта, компаниите ще свалят значително цените. Само че министърът бърза да подпише договор, защото след средата на март може би няма да е вече министър. Явно, че парите на данъкоплатеца са последна грижа. Защо ли е това бързане?”, не премълча Каракачанов.

Когато официално стане ясен победителят и ако това съвсем неслучайно се окаже френската „Талес”, ще бъдат подадени сигнали до спецслужбите и прокуратурата за престъпления по служба, твърди информаторът на Narod.bg от МО. Дали пък няма да видим Тодор Тагарев на подсъдимата скамейка?

Очаквайте развоя на престъпната схема в Narod.bg

7 Коментара
 1. Дедо Пене казва

  КАРАКАЧАНКАТА УМИРА ОТ ЯД, ЧЕ НЕ ТОЙ ЩЕ СЕ ОБЛАЖИ С КОМИСИОННАТА, А ТАГАРЕВ! ЗАВИСТТА Е ВОДЕЩА ПРИ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ, НО ФРАНЦУЗИТЕ ПЛАЩАТ НАЙ-ДОБРЕ ПОД МАСАТА!!!

 2. ИСТИНАТА казва

  Добре,много добре!!! Но да ВИДИМ и ЧУЕМ ,какво става с НОЩНОТО ШКАФЧЕ,“БарселонаГейт-ИстамбулГейт“,ХАЗАРТА,……………..И т.н.????!!! НИЩО НЕ е ЗАБРАВЕНО!!! И НЯМА да бъде ЗАБРАВЕНО !!!

 3. Пенчо Доктора от Черни Осъм казва

  БРУТАЛНИТЕ ЛЪЖИ НА ДЕНКОВ за афганистанските главорези – директно от летище София:: https://s.piktv.bg/f/videos/17/piktv_05ff65662d1cf7c8606c0cfbaa5530ea.mp4

 4. Ба казва

  тоя Тагарев така ме дразни , само като му видя тъпата комунистическа физиономия и ми става ясно в какви далавери се е увъртял!

 5. българин казва

  денков ,уроде ,кога тръгва шенгенския ферибот от София за Виена ,мамати да еба изрод ,никаква аванта за предатели като теб

 6. карата казва

  Министерство на отбраната на Молдова: радар, закупен от Франция, не можа да засече БЛА, паднал на границата трябва да се отбележи, че „неизвестният“ самолет не е бил открит от френския радар Ground Master (GM) 200, който Молдова беше закупила преди това за 14,5 милиона евро
  тагаре ,майка ти да еба идиот долен това ли ще купуваме бе ,малиии голямо ебане чака някой ,голям джакпот

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.