ЖЕГА: Борислав Сарафов на разпит за мафията в Темида

3 4 489

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще изслуша във вторник и.ф. главен прокурор Борислав Боби Сарафов и разследващия журналист и съосновател на  Антикорупционния фонд (АКФ) Николай Стайков по случая с Мартин Божанов – Нотариуса и информацията за негов частен клуб за магистрати, съставящи т.нар. мафия в Темида.

Предложението за изслушванията беше направено от члена на съдийската колегия Драгомир Кояджиков и предвижда още да бъдат изискани от прокуратурата справки за работата по досъдебни производства, образувани по сигнали за упражняван натиск срещу съдии.

Реклама

Мартин Божанов беше убит в София на 31 януари. Три дни след това Стайков каза, че убитият е бил собственик на затворен клуб за магистрати, който се намирал много близо до Специализираната прокуратура. Прокуратурата и МВР влязоха във въпросния „SS“ клуб чак на 7 февруари. По време на обиските са били иззети различни материални носители и компютри. Прокуратурата проверява дали в клуба са членували магистрати, както – дали и защо са ходили там.

Междувременно се оказа, че убития Божанов е имал две ЕГН-та. Той е сменил цифри от ЕГН-то си, както и фамилното си име, като полицията проверява причините и начина, по който това се е случило.

3 Коментара
  1. ИСТИНАТА казва

    Гешев ли,ще го „РАЗПИТВА“?!

  2. Пешо казва

    Борислав Сарафов на разпит ОТ мафията в Темида

  3. BASBAKAN BOYKO скоро ще цъфнe на „Козяк“ Str за политическо убежище! казва

    Пешо Казва Борислав Сарафов и Пепи Еврото са бандити-партньори!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.