Потвърди се новина на Narod.bg: Пепи Еврото е жив!

1 7 579

За лобиста в Темида се чу преди Потвърди се новина на Narod.bg – бившият шеф на столичното следствието Петьо Петров, известен като Пепи Еврото, не е починал, а си живее живота в Дубай. Това твърдят пред „Уикенд” източници, които преди години са били потърпевши от схемите му и оттогава следят под лупа всяко негово движение.

време, че уж бил мъртъв, покосен от инфаркт. „Това е поредният му номер, той е майстор на такива „шегички”, само така ще може да си харчи на спокойствие милиончетата, които натрупа за броени години”, казват източниците ни.

Според тях Еврото, щастлив и доволен, се наслаждавал на слънцето в Дубай и доста българи, които живеят там, вече са го засичали жив и здрав в паркове и елегантни ресторанти. В действителност миналата година Петров бил претърпял сърдечен инцидент, но бързо се възстановил след злополуката, за което отново първо Narod.bg писа.

Според запознати той единствено е бил принуден да върне 7-годишния си син на майка му Любена Павлова. Твърдеше се, че Еврото го отвлякъл в Дубай.

Реклама

Малко след като започнаха да валят обвинения, включително и от държавното обвинение срещу афериста с показателния прякор Еврото, тръгна новината за внезапната му кончина. Първо тя излезе в сайт, който се позова на някакви „свой източници от Обединените арабски емирства”. Само че нито една официална институция не застана зад тези инсинуации. Напротив, от МВР и прокуратурата неизменно отговаряха – няма потвърждение на информацията, че Петър Петров, известен и като Пепи Еврото, е починал в Дубай.

Преди да се стигне до непотвърдената информация за неговата мистериозна смърт, той беше издирван с европейска заповед за арест. В един момент обаче обвиненията срещу него бяха свалени от изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов. Така и не се разбра каква е причината. Затова пък медии веднага тиражираха снимката, на която Еврото и Сарафов си разменят любезности в ресторанта „Осемте джуджета”.

Последно името на бившия шеф на столичното следствие изскочи на светло през октомври миналата година. Тогава се разчу, че е подаден сигнал срещу българската европрокурорка Теодора Георгиева, в който се твърди, че тя взимала всеки месец по 10 хил. лв., за да влияе върху определени разследвания. Твърдеше се, че този пасквил е подписан от Петьо Петров. Разбира се, така и не се изясни кой е истинският автор и дали Еврото въобще има връзка с тези писания.

Като шеф на следствието в столицата той беше принуден да се раздели със съдебната система, след като се срути делото срещу бившия военен министър Николай Цонев. Покрай това дело в съда се изясни, че Петров е извършил провокация към подкуп, което е престъпление. Разбира се, никой не му потърси отговорност, нещо повече, той си тръгна с 18 заплати, над 60 бона, обезщетение.

Въпреки че нямаше никакво съмнение, че е действал като съдебен рекетьор и изгнила ябълка в правосъдието. След това Еврото се регистрира като адвокат във Видин и превръща ресторант „Осемте джуджета” в своя кантора, в която  решава съдбите на доста хора. След такава бурна дейност тази икона на правосъдието в България иска – не иска ще трябва да търпи високите температури и горещия климат в Дубай.

1 Коментар
  1. Боби казва

    И се охлажда в имота си на езерото Тун, Швейцария.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.