Сглобката скърца: Делян Пеевски заговори за предсрочни избори

7 11 635

Нашите младежи трябва да се подготвят да управляват България, ние имаме уникални кадри. Това заяви председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, докато в София тече IX-та конференция на младежкото ДПС.

На въпрос какви са очакванията му за конференцията, която трябва да избере ново ръководство, той бе лаконичен. „Тази работа трябва да приключи и да се стягаме за избори“, многозначител бе депутатът.

Попитан какви ще са изборите, Пеевски обясни: „Не се знае, ако ПП-ДБ си изпълнят написаното, ще има само европейски. Ако не го направят – г-н Борисов и ГЕРБ да решават“. От партийните структури той очаква спечелване на евроизборите.

Пеевски настоя, че ПП-ДБ трябва да си изпълнят договорката и Николай Денков да си отиде в образователното министерство, а ГЕРБ да решат кой да отиде в МВнР.

„ПП-ДБ се опитват да изопачат нещата. Няма никаква претенция от ГЕРБ да вземат министерството. Това министерство е на ГЕРБ и те решават какво да се случи. Прекомерното желание на ПП-ДБ да вземат още едно министерство. Ако вземат още едно, ротацията е безсмислена. Те ще са взели всичко“, коментира депутатът от ДПС. Според него те и сега имали всичко – цялата власт и премиер.

Реклама

Той се ядоса, че ПП-ДБ са мълчали 9 месеца, а сега се събудили точно преди ротацията – сетили се да питат защо Бойко Борисов е начело на външната комисия в НС, а Мария Габриел е външен министър.

„С тази еволюция е нормално да се премери тежестта на партиите и да се види кой колко министри трябва да има. В този аспект г-н Борисов направи огромна отстъпка. ГЕРБ нямат никакви претенции, а ПП-ДБ искат да вземат едничкото малко министерство на ГЕРБ“, каза депутатът.

Пеевски отново натърти, че ПП-ДБ трябва да си изпълнят договорката и да се върви напред.

Пеевски получи и въпрос ще продължи ли да обича Кирил Петков и Бойко Борисов ако се стигне до предсрочни избори. „Извън шегата, това са 2 големи партии, трябва да се държат отговорно и сериозно. Шегичките и надиграването трябва да спрат. казах на колегите: каквото партиите са си играли – играли. Това трябва да спре“, отсече той.

И отбеляза, че имаме изключително стабилен евроатлантически парламент и правителство. Не може заради някакви щения на някой да намерим уютно удобно кресло, защото някой е решил, че трябва да се настани във Външно, да бутнем държавата.

Според Пеевски Денков е добър образователен министър и ДПС ще го подкрепи като такъв

7 Коментара
 1. Илхан КючукЧекмедже казва

  Кви кадри ИМАШ бе шопар тлъст
  НЕ ГОВОРЕЩИ БГ ЕЗИК ,НЕГОВОРЕЩИ ЧУЖДИ ЕЗИЦИ ПОМАЦИ РЕЗАЦИ от ПАЗАРДЖИШКИТЕ СЕЛА с КУПЕНИ ОТ ЮЗУ ,ШУМЕНСКИЯ и БСУ МЕНТЕ ДИПЛОМИ

 2. ЧИКО КЕРЕСТЕТО казва

  този крадлив шопар за какъв се мисли – ШИШИ НА ВСЯКО ПРАСЕ РАНО ИЛИ КЪСНО ИДВА ЧЕРИТО

 3. Lucid & Ferrous казва

  До къде я е докарала българияТА – един уродлив мангал да ни казва какво да правим.

 4. многознайко казва

  Посочете ми един българин,който го тра тоя-само един,освен майка му и то можеби…Най оцапания човек в тероториатаа ни взима решения…Пълно падение.Пълно.Кой въобще му вярва?И кой е той,че задава тон.Всичките 240 -вън и с нужни нови,млади и кадърни хора.Ако няма-по добре да си внесем ако щете и от Китай-мисля,че ще сме по добре.Айде стига сте си говорили под сурдинка и по кюшетата бе хора-вижте какво става и че отавна сме изкопали и дъното.Който си сложи заника в стола на власта почва да крае и шашмалее.Всички-до един……………

 5. Дедо Пене казва

  ПЛАШИ ГАРГИТЕ ДЕБЕЛОТО МАГНИТСКИ И СИ МИСЛИ, ЧЕ НЯКОЙ МУ ВЯРВА! ДЕБЕЛАН ГЛЕДА ДА Е В ПРОЖЕКТОРИТЕ, ЗАЩОТО АКО ИЗЧЕЗНЕ НЯКОЙ МОЖЕ ДА СИ ПОТЪРСИ РЕСТОТО И ДПС ДА ОСТАНАТ САМО С 1 ПРЕДСЕДАТЕЛ? НЕЩАСТИЕ Е ДА СИ НАГЪЛ КРАДЕЦ, НО ОЩЕ ПО-ЗЛЕ Е ДА ОТКРАДНЕШ ОТ РУСКАТА ДЪРЖАВНА МАФИЯ И ДА ТЕ БИЯТ ДО ОТСЛАБВАНЕ ЗА ДА ВЪРНЕШ РУБЛИТЕ С ЛИХВИТЕ!!! ТОЗИ НЯМА ДА Е СПОКИЕН ДО КРАЯ!

 6. ИСТИНАТА казва

  А,ЗАЩО,ЗАЩО,ЗАЩО НЕ се ГОВОРИ за „МАГНИТСКИ“ ????

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.