Narod.bg алармира: Френската „Талес” взима поръчката за 3D радарите? Защо Тодор Тагарев бърза със сделката за 400 млн. (СНИМКИ)

4 6 679

Криминална сделка за 400 000 000 лева готви Министерството на отбраната с поръчката на 3D радари, които да пазят небето ни, за което Narod.bg вече предупреди. Писахме, че петимата кандидати за доставка на седемте радара са подали почти близки ценови оферти, което поставя в България в изключително изгодна позиция да поиска подобрена оферта от участниците в ценовата надпревара – „Локхийд Мартин” (САЩ), „Елта” (Израел), „Талес” (Франция), „Индра” Испания) и „Леонардо” (Италия), които са подали сходни по параметри оферти.

Точно такъв ход са препоръчали 32-мата експерти към кабинета на военния министър, при това с пълно единодушие. Необяснимо защо Тодор Тагарев не остава доволен от такова решение, което ще донесе само бонуси за България, затова привиква спецовете в кабинета си един по един и хоп – изведнъж 15 от тях дават заден от това да поискаме подобряване на офертите от петте чужди фирми.

Според наши източници в МО имено Тодор Тагарев е против благоприятния развой на обществената поръчка за 400 милиона лева, заради вероятен лобизъм в полза на конкретен участник.

Източник под пагон разкри само пред Narod.bg, че фаворитът за победител е френската „Талес”, което ще лъсне много скоро, тъй като се чака приключване на тръжната процедура. Тогава ще дойде ред на министърът на отбраната да обясни публично защо не е поискал подобряване на офертите, което да спести десетки милиони на българския данъкоплатец.

Реклама

Така ще добият форма и предположенията, че лобисткото клинчене от по-изгодна за България сделка може да е подплатено от таен бонус в размерна стотици хиляди долари.

Екипът на Narod.bg вече зададе два болезнени въпроса на политическия шеф на отбраната Тодор Тагарев:

 1. Вярно ли е, че Министерството на отбраната няма да поиска подобрение на офертите за 3D радарите?
 2. Кой е предложил/наложил абсурда?

Сега задаваме и третия въпрос, който чака своя адекватен отговор:

 • Коя сенчеста фигура в Министерството на отбраната налага ощетяващото България обстоятелство да не поискаме подобрена оферта от всички участващи в търга фирми?

Бившият военен министър Красимир Каракачанов направи удачно включване в темата с коментар, че „ако се поиска подобряване на ценовата оферта, компаниите ще свалят значително цените. Само че министърът бърза да подпише договор, защото след средата на март може би няма да е вече министър. Явно, че парите на данъкоплатеца са последна грижа. Защо ли е това бързане? По тази тема може да поразсъждаваме отделно”, заключава многозначително Каракачанов.

Очаквайте продължение само в Narod.bg

4 Коментара
 1. македонец от марс казва

  БЕ Я НА МАЙКА МУ В НАСРАНИЯ ГЪЗ ,КЪФ ТОЯ ПАТКАН ТА ВСЕКИ ДЕН ЗА МУХЛЬОТО ПИШЕТЕ ДА ДУХА СОПОЛИВИЯ

 2. batshev казва

  Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим–> https://do.my/azalfa

 3. 3КПЧ Миленски казва

  Даааа, става ясно защо американците отказаха срещи на тагарето и на сапунджията Коко на тиквата БОКо – 400 млн. отиват при французите, въпреки че радарите им не са съвсем съвместими с авиониката на очакваните Ф-16-70 и другите американски оръжейни системи?! Затова тагарето се опитва с долнопробна русофобска пропаганда да „смили“ американците за да го остяват министър и след март-2024!

 4. […] Narod.bg алармира: Френската „Талес” взима поръчката за 3D… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.