Нито ден покой: Властта тършува партията на Васил Божков, търси руски милиони

4 10 903

Нито ден покой за най-богатия българин – руски пари търсят в политическия проект около Васил Божков. С информация за наличието им разполагали службите за сигурност след операцията на МВР в офисите на бизнесмена.

Официално беше съобщено, че посещението на цивилни служители в сградата на ул. „Московска” е заради разследването на убийството на Алексей Петров. В своята сграда Божков е под домашен арест.

Разследващите бяха няколко часа в офиса му, където седмица по-рано е имало събиране на негови последователи и поддръжници, за да обсъждат предстоящия политически проект. Тогава Божков заявил, че финансиране ще има, въпреки че неговите авоари са под запор, твърди „Филтър”.

Влизането в офиса по неотложност и без разрешение на съд повдигна много въпроси. Вестникът научи от приближени до хазартния бос, че след претърсванията в сградата шефът наредил да се прегледа внимателно всяко кътче там за подслушвателни устройства и скрити камери.

Мнителността на дипломирания математик не е случайна. От много години насам офисите и домът му са снабдени с подобна техника, която заглушава някои честоти, включително и на мобилни оператори.

Информацията за евентуална връзка на Божков с руски бизнесмени и политици била известна както на ДАНС, така и на МВР. Според анализа на данните е възможно Русия да подготвя влияние върху политическия живот у нас с подобни приятелски настроени фигури като милиардера. Странната акция в офиса му, както и на още 4 негови адреса преди две седмици, била свързана с тези съмнения, но в пълна секретност.

Реклама

Божков излетя към Дубай точно преди 4 години, за което писа първо Narod.bg, при това само ден преди акцията на всички служби – прокуратура, НАП, МВР, ДАНС и други институции срещу бизнеса му.

По искане на България той беше задържан в арабските емирства, но прекара в луксозна килия само 2 седмици. Още тогава у нас пристигна информация, че от ареста Божков поискал от руските власти да се застъпят за него. Дори бил посетен в ареста от руско говорещи. След това в АБу Даби пристигна на посещение Сергей Наришкин, който е шеф на Външното разузнаване в Москва. Ден по-късно Божков беше освободен, а след това съдът там отказа да го екстрадира.

Васил Божков е имал сериозен бизнес в Русия и придворните ѝ републики от бившата СССР. Това стана ясно по време на мярката му за неотклонение в края на август, когато той изненадващо се прибра в България, което отново първо Narod.bg разгласи.

Тогава прокуратурата изнесе данни, че офшорки на бизнесмена са свързани с покойния вече Евгений Пригожин, който ръководеше частната армия „Вагнер”. Дружествата управлявал Георги Попов, който е дясната му ръка и е обвиняем заедно с него по делото за хазарта и за пране на пари.

Още при анексирането на Крим през 2014 година Божков е поздравил партньорите си там и това е открито в компютъра му по време на разследването. Имал е комуникация и със санкционирания руснак Адам Миклер, с когото имали планове за общ бизнес в хазарта. Бил близък и с Алексей Гардер, който също е човек на Кремъл.

Самият Васил Божко потвърди, че познава Пригожин отдавна. Освен това има и дял в приватизираната държавна хазартна компания на Грузия, която е приятелски настроена към Русия.

4 Коментара
 1. ИСТИНАТА казва

  А,ние пак ПИТАМЕ:НОРМАЛНО,МОРАЛНО ли е,РАЗПИТАНИЯТ г-н Божков да СТОИ с ГРИВНА на ТЕРАСАТА ,а „другарите-евроантлантици“ Борисов-БЕЗ ИМУНИТЕТ и Магнитски,пардон Пеевски да СЕДЯТ в парламента на ПЪРВИЯ РЕД ????

 2. jesous казва

  Best online money making method to work online and start making extra $19k or even more by doing this easy job from home. my last month’s earning with this are $18583 and i am doing this just for 3 hours a day very easy work and regular income from this are amazing. everybody can now get this job and start making dollars online by follow instructions on this web…

  http://www.cash.salary49.com

 3. ???? казва

  А,ШАЙКАТА ОПГ „герб“,КОГА ???? КОГА ????

 4. batshev казва

  Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим–> https://do.my/azalfa

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.