Бойко хвърли бомба: Мераците на Николай Денков събарят сглобката

2 7 843

Ние до този момент направихме огромен компромис. Няма сътресения, но има много спорове. След пет избора решихме, че трябва да направим правителство. За разлика от колегите, аз много внимателно си меря думите. Всички скандали са свързани с непремерени думи или действия. Това каза в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Няма да чертая червени линии. Поставянето на такива линии от страна на колегите не помага във взимането на крайни решения. Вече казах, че ротацията не е на всяка цена. Цитирам Кирил Петков, който каза, че ако Денков не е външен министър, няма да има ротация.

В меморандума, който сме подписали, е ясно описано, че г-н Денков ще бъде вицепремиер и много добър министър на образованието. Сега те ни казват, че им трябва външно министерство, за да имат излаз в света.

Контрааргументът, който им поставих е, че когато Асен Василев, когато ходи в САЩ, когато ходи на ЕКОФИН, това не е ли излаз, когато министрите на енергетиката, на отбраната, на икономиката, на регионалното министерство и други участват на най-високи форуми в Европа, това не е ли излаз“, заяви Борисов.

Реклама

„Най-безпроблемно и с най-голям пасив за ГЕРБ е да се ротират Денков и Габриел и Денков да стане министър на образованието.

Ако не стигнем до някакъв консенсус и след като те поставят тази червена линия, аз не виждам как ще се стигне до ротацията. Категорично този пост може да събори сглобката. До този момент направихме огромен компромис.

Успехите на външните работи се дължат на контактите на Мария Габриел“, каза още Борисов.

„Терзиев не е кмет, те са купили изборите. Разбира се, че искам нови избори”, коментира Борисов.

2 Коментара
  1. ИСТИНАТА казва

    МЕРАЦИТЕ на Денков или ИСТИНАТА за: КТБ,ПЪТНАТА КАРТА,НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,“БарселонаГейт-ИстамбулГейт“,ХАЗАРТА,“ДЖУДЖЕТАТА“,“Белене“,“Лукойл“,“Росенец“,“Камчия“, Капитан Андреево,ПАНАИРА,…………………………………………,за МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ“герб“ и ЯТАЦИ,трябва да СЪБОРИ „сглобката“????!!! КАК МИСЛИТЕ ???? НАРОДЕ ????

  2. Илхан КючукЧекмедже казва

    БОКО иди с МИР
    в Диарбекир
    за тебе НЯМА вече КЕЛЕПИР

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.