Наказателно неотговорен? Кирил Петков на разпит за рекетьорския скандал за 640 млн. лева

2 9 415

Бившият премиер Кирил Петков ще бъде разпитан по две досъдебни производства, които се водят от Софийска градска прокуратурата, едно от които е за заплахи срещу министъра на електронното управление Александър Йоловски заради обществени поръчки за 640 милиона лева!

Преди време гръмна новината, че имената на бившия министър на електронното управление Божидар Божанов и Кирил Петков са замесени в рекетьорски скандал над Йоловски да даде на техни фирми поръчки за колосалните 640 милиона.

Реклама

По този криминален сюжет ще е единият разпит на бившия премиер, но е възможно да се окаже, че Кирил Петков е наказателно неотговорен по ред причини, научи ексклузивно Narod.bg от източник в парламента.

От държавното обвинение разкриха, че действащият министър Александър Йоловски е бил разпитан още миналата година и в момента се проверяват обстоятелствата, които е заявил. Проверява се и дали има нарушения в подопечното му ведомство, свързани с обществените поръчки.

„Назначени са съдебно-медицински експертизи относно изказани твърдения на г-н Йоловски. Освен за психо-физическото му състояние и още нещо, което не искам да разкривам”, обясни по-рано днес зам.-градският прокурор Христо Кръстев.

2 Коментара
  1. Ганчо казва

    Тоя същия шмъркач се е заел с назначенията във всяка агенция и регулатор срещу крупни суми в брой,кеш или на ръка.Да се маха и да не тежи на страната и на българите.Марш!!

  2. Ангел казва

    Чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри секса ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя:–- https://do.my/biox

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.