Буря в Темида: Иван Гешев отива на съд в Кипър! (ДОКУМЕНТ)

2 17 863

Бившият главен прокурор Иван Стоименов Гешев отива на съд, при това в Република Кипър, по дело, заведено от банкера Цветан Василев. Екс прокурор №1 е подведен под отговорност за „заговор с цел измама” по казуса „КТБ”, стана ясно от публикация на сайта на банкера.

Заповед на кипърския съд за връчване на призовки на ответниците

Ето какво пише Цветан Василев:

През 2023 г. заведох дело в Република Кипър срещу едно юридическо и четири физически лица на основание „заговор с цел измама“ (conspiracy to defraud) – „Бейкър Тили-Кипър“, Антониос Василиу, Марк Уилсън, Джордж Малоуни и бившият вече главен прокурор на България Иван Стоименов Гешев.

Реклама

На заседание през декември миналата година кипърският съд реши, че има юрисдикция да разгледа делото по същество, тъй като предполагаемата измама е извършена на територията на Република Кипър, както и че има достатъчно доказателства за обосновано предположение за заговор с цел измама”.

По така нареченото „мега“ дело „КТБ” прокуратурата е приложила съмнителна съдебно-счетоводна експертиза, за която твърди, че е извършена от компанията „Бейкър Тили-Кипър”. От години в серия свои изказвания лицето Иван Стоименов Гешев тръби „заключенията“ й, на които се основава обвинителният акт по делото „КТБ”.

Във връзка с иска ми от компанията „Бейкър Тили-Кипър“ твърдят, че нямат нищо общо със съответната експертиза – единствената им роля била да посочат експерти на база на критерии, подадени от прокуратурата.

Подчертават също така, че логото на фирмата им е попаднало на експертизата по погрешка. Същевременно един от ответниците по делото направи писмени самопризнания, че методологията за експертизата е подадена от българската прокуратура. Освен това експертизата е извършена само по документи, подадени от прокуратурата. С други думи, експертизата е не просто негодна – тя е манипулирана по инструкции на прокуратурата.

Тъй като деянието, макар и по инструкции на Иван Гешев, е извършено на територията на Република Кипър, компетентен е кипърският съд. Казано на езика на Иван Гешев – предстои му среща с европейското правосъдие.

2 Коментара
  1. Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист казва

    Каскетурата КАРЕНИН изпра Боко Тиквата и заслужава да бъде строго наказан!

  2. Мими Любов * казва

    БОКЛУЦИ, НИЕ ЩЕ ИМАМЕ ЮРИСДИКЦИЯ ДА РАЗГЛЕДАМЕ ВАШИТЕ ДЕЛА ПО СЪЩЕСТВО!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.