Протест за 500 млн. лева блокира България!

3 7 711

Асоциацията на зърнопроизводителите започва подготовка за ефективи протести през следващата седмица, съобщи председателят на браншовата организация Илия Проданов по БНР.

Излизането на протест зависи от това дали финансовото министерство до края на тази седмица ще намери нужните 500 млн. лв. за т. нар. украинска помощ за сектора, затънал заради вноса на зърно от Киев.

„Въпреки първоначалното искане за 20 лева на декар за всички зърнопроизводителите са склонни да се съгласят с предложението на агроведомството за модулирана ставка“, казва Проданов.

„До 10 000 декара да се получат 20 лева на декар. От 10 до 20 000 декара стопанствата да получат за първите десет 10 000 по 20 лева, а за още над 10 000 -10 лева, а за стопанствата над 20 000 декара да получат само за площите си до 10 000 декара 20 лева, от 10 до 20 000 декара – 10 лева, а за над 20 000 декара площи да не получат подпомагане“.

Реклама

За целта обаче са нужни около 500 милиона лева, които финансовото министерство трябва да намери, защото не са заложени в бюджета. Затова и днес Управителния съвет на асоциацията реши:

„Започваме организация за ефективни протестни действия за следващата седмица от вторник нататък“.

Зърнопроизводителите днес очакват потвърждение от кабинета на Денков дали в петък или в събота ще бъде следващата им среща, която ще е последна и от нея зависи дали тракторите ще излязат по пътищата.

„Много сме близко до това изобщо да няма протести и до това да има много масови протести, така че разликата е на границата“, ясен бе Проданов.

3 Коментара
  1. Аве Мария казва

    СТРАННО КАК ПРОКУРОРЪТ НЕ СЕ ВЪЗМУЩАВА ОТ МИРИЗЛИВИТЕ П*ТКИ НА ПАЧАВРИТЕ И ЛЕСБИЙКИТЕ?

  2. Аве Мария казва

    НА ГРАНИЦАТА НА ТЕРОРИСТИТЕ СТОЯТ 500 МЛН. ЛЕВА, КОИТО ЩЕ БЪДАТ УСВОЕНИ СЪС ЗАВИДНА СВЕТКАВИЧНА БЪРЗИНА!

  3. saran казва

    Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:–- https://do.my/biox

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.