Просто Киро се изплаши – избяга от дело срещу Бойко Борисов

5 6 619

След като вече управляват заедно, лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ Кирил Петков и Бойко Борисов са си стиснали ръцете и са се отказали от съдебните дела, които водят един срещу друг, съобщи вестник „Сега“. Потърсен за коментар Кирил Петков не отговори на мобилния си телефон.

За днес беше насрочено поредното заседание по частното наказателно дело, което Петков води срещу Борисов в Софийския районен съд. Делото обаче е прекратено, след като изплашеният Петков се е отказал от тъжбата си. Той съдеше предшественика си на премиерския пост за клевета в частно наказателно дело и настоява да получи половин милион лева обезщетение.

Повод за делото е брифинг, който Борисов и хората му проведоха на 24 август 2022 г., на който обвиниха кабинета „Петков“, че е доставял природен газ за страната чрез дъщерна компания на „Газпром“, за да облагодетелства фирми, свързани с „Продължаваме промяната“.

Реклама

За клевета НК предвижда глоба от 3000 до 7000 лв. и обществено порицание. Отделно можеше да бъде присъдено и обезщетение. По искане на защитата на Петков съдът прие в рамките на частното наказателно дело (в него не прокурорът, а Петков е обвинител) да разгледа частичен граждански иск за 10 000 лв. (от 500 000 лв.).

Още през декември пък е прекратено и гражданското дело за 26 000 лв., което Бойко Борисов водеше срещу Петков в Софийския градски съд. Борисов търсеше обезщетение за претърпени неимуществени вреди от изказвания на Петков от август 2022 г. в интервю за Нова тв.

„Борисов знае много добре, че при една работеща съдебна система, той ще трябва да ходи в затвора“ и „…

И за тези осем хиляди лева, които ББР плаща на месец на тази кантора за общо два месеца, те направиха такава новина, че забравихме че става дума за три милиарда, до четири милиарда на година, които Борисов крадеше и това как ние се опитахме да го спрем реално въобще остана настрани“, твърдеше тогава смехотворният Петков.

5 Коментара
 1. ИСТИНАТА казва

  А,КОГА ЗАПОЧВА БОРБАТА с КОРУПЦИЯТА-ПРОБЛЕМ НОМЕР ЕДНО на България ???? КОГА ,ПОСОЧВАМЕ ВИНОВНИТЕ и ПОВДИГАМЕ ОБВИНЕНИЯ срещу ТЯХ???? КОГА,ЗАПОЧВАМЕ ВРЪЩАНЕТО на ОТКРАДНАТОТО от ШАЙКАТА ОПГ“герб“ и ЯТАЦИ ????

 2. Yuor_Sensevity_BBorissov казва

  Изключителна мерзост от страна на ГЕРБ и от долния скалъпен индивид, виден наш насран политик тире Бойко Методиев Борисов.
  Такава смрад, се носи от този лайнар и , меко съобщено УБИЕЦ!
  Мокрите отряди, на главния секретар. В миналото му е ключето. Бомбастичните килъри, точно по кое време се случиха, Фанаха ли кои и каде. САЩ ,а и патриотските служби, вкл. Russian са му ясно в дирите, изчисленията са: Прецакал camera mafiosa,

 3. Фондация:Пълно нощно шкафче" казва

  Кирчо е кухо парче баща му старото ДС ченге цай Петко не го научил на старите милиционерски номера събирай КОМПРОМАТИ за конкуренция,врагаве,
  приятели и подчинени
  КИРО като влязал в сградат БОЙКО му заложил капанчета БРЪМБАРИ,камери със звек,подслушвателни у-ва и така БОЙКО си спрегнал галяма видеотека порнотека със секс клипчета с оргии извращения и кристали пици
  С подобна видео колекция за цялото ПП
  КИРЧО НЯМА как да не омекне като пластелин и БОКО дя го играе както си иска
  Иноче КИРО,Лена и цялота ПП ЩЕ лъснат в клипжве в сайта на Недялко ПИК (досущ като президента Радев и една млади надареви ромки на лизинг :-[] (;)(;)(;)

 4. Илья казва

  Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:–– https://do.my/xbio

 5. Арни казва

  Ало, розовия сайт, а къде е статията Простият Боко се изплаши, избяга от делото срещу Кирил Петков? Защо така едностранно и маниполативно? Че лижете задника на Боко е ясно, но чак пък толкова явно е смешно дори за розов сайт като вас.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.