Издънка в Narod.bg: Васил Терзиев върна изритан за нарушения шеф на завода за боклук – ето кой е Николай Савов (ПЪРВА ЧАСТ)

2 5 341

Издънките, безсилието и липсата на експертен екип все повече компрометират новия кмет на София Васил Терзиев. Както единствено Narod.bg разкри, ДС наследникът е бил принуден да назначи за зам.-кмет на Столична община с ресор „Финанси и здравеопазване“ личната одиторка на Кирил Петков – Гергана Москова, измъкнала Просто Киро от доста спорни ситуации в управлението на фирмите му.

Безобразията на Васил Терзиев, обаче, продължават с пълна сила – преди две седмици – на 29 ноември, кметът назначи Николай Савов за временно изпълняващ длъжността директор на ОП „Столично предприятие за третиране на отпадъци“, т.нар. завод за боклук, съобщиха официално от „Московска“ 33. Савов има задача да направи пълен доклад за състоянието на завода и да започне работа по план за неговото оздравяване, редят опорки от екипа на Васко Кмета.

Реклама

Какво да очакваме от новия шеф, след като се оказва, че преди години Николай Савов е уволнен позорно от Завода за боклук заради далавери, пита информатор на Narod.bg от Столичния общински съвет?

Според данните, с които разполагаме, Савов е бил директор на Столичното предприятие за третиране на отпадъците от неговото създаване през 2013 г. до 2016 г. Накрая е изритан, след като закупил от частна фирма такова огромно количество хигиенни материали за нуждите на завода, че не е имало място, където да ги съхраняват и служители били принудени да ги тъпчат на всевъзможни места, дори под стълбите в предприятието.

Напънът да купи рекордното количество се обяснявал с желанието за по-голям бонус, коментира запознатият с драмата източник на Narod.bg. Като подходящ за позицията началник на ОП „Столично предприятие за третиране на отпадъци” Николай Савов бил пробутан от тогавашния заместник-кмет по екологията Мария Бояджийска, която в крайна сметка хвърля оставка.

Защо се стига до смъртта на работник заради новия-стар шеф на софийския завод за боклук, очаквайте продължение само в Narod.bg

2 Коментара
  1. Арни казва

    Прочетох само заглавието ,,Издънка в народ.бг’’ и ми стана стана смешно. Че те издънките в розовия сайт народ.бг са нещо постоянно, той непрекъснато, ежечасно се дъни. Затова и прочетох само заглавието и се прехвърлих на друг сайт, където коментарите са обективни и носят някаква информация.

  2. Со керез казва

    Сайтът не розов, Арни, а дийп пърпъл, като сакото на вечната амбър, Румен Петков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.