Сигнал до Narod.bg: Зам.-министър Валентин Мундров бърка в джоба на шофьорите, МВР мълчи

1 11 533

Заместник-министърът на електронното управление Валентин Мундров открито си играе със сигурността на данните и парите на българските граждани чрез необмисленото въвеждане на система за известяване за нарушения на МПС чрез СМС или вайбър, гласи скандален сигнал до Narod.bg.

Същата система, която се въвежда съвместно с МВР, има огромни пропуски в сигурността поради желанието за слава на заместник-министъра, категоричен е източникът ни.

Какъв е проблемът със системата?

Реклама

Ако недоброжелатели ви изпратят СМС или ви пишат по вайбър, че имате глоба от КАТ/МВР и ви дадат линк за плащане с офертата платите ли в срок, ще спестите 50% или повече от провинението, то е много вероятно да се вържете и по този начин да изгорите с парите.

Именно това е проблемът, защото не е помислено как може да се защити системата от копиращи я престъпници.

Защо МВР мълчи? Към момента недоволни граждани от поредната наполовина свършена работа събират подписка за премахването ѝ, докато не се изясни как ще гарантира сигурността на данните на гражданите, завършва сигналът до Narod.bg.

1 Коментар
 1. Виктор Папазов казва

  Скудоумието и наглостта на рекетьорите от КАТ и присъдружните им АйТи „експерти“ от министерство на електронното управление, е достигнало нови висоти.

  През вайбър ти пращат уведомление, че имаш фиш на мобилния телефон. Пращат ти и два линка.

  Когато се опиташ да ги отвориш, те или не се отварят или те препращат на сайт на това министерство, където искат да си създадеш профил с КЕП (за незнаещите = квалифициран електронен подпис). Разбира се тези наглеци смятат, че всички сме длъжни да имаме КЕП, и поне едно висше в областта на електрониката. Да не говорим, че не е ясно как през телефона ще верифицираш КЕП.

  Много бих искал шефа на КАТ и министъра на това министерство, да демонстрират как ще платят глобата си по фиш през телефона си. За жалост, няма власт, която да ги накара да направят тази демонстрация без предварителна подготовка и след като се провалят с гръм и трясък да бъдат уволнени дисциплинарно на секундата.

  Ей, такива ни управляват.

  Що ли се сетих за Мария Антоанета и „да ядат пасти“?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.