ОФИЦИАЛНО: Управляващата сглобка да стане коалиция

0 5 137

В управляващата сглобка все още няма единно мнение за това по какъв начин да съгласуват работата си. Докато ПП-ДБ настоява само за регламент, по който да се определят назначенията във властта, ГЕРБ все още иска нещо по-обхватно – коалиционно споразумение.

Последното се видя от интервю на зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред Нова ТВ тази сутрин. Митов се поколеба какво да отговори на въпроса от коя партия е излъчен здравният министър Христо Хинков.

Реклама

„Затова казвам, че тази формула (по която работи сглобката – бел.ред.) е екзотика – задаваме си въпроси чий е този или онзи министър. Тук няма да стигнем до никакъв консенсус“, каза Митов. И допълни: „Трябва да има коалиционно споразумение по начина, по който функционират нормалните демокрации. Ако не това, поне ясни механизми за това как функционира какви са форматите, с които се взимат решения.“

Такова коалиционно споразумение десните категорично не желаят, за да не бъдат формално обвързани с партията на Бойко Борисов.

Зам.-шефът на ГЕРБ не можа да каже нищо конкретно докъде с ПП-ДБ са стигнали по механизма, с който да координират назначенията. „Твърде се, че се работи. Трудно ми е да кажа кой и къде работи по него“, призна си Митов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.